19-02-09

wishfull STinking

Van de ene kutjob in de andere sukkelen heeft zo zijn voordelen. En zijn nadelen. Bij Fortis* moest ik mij letterlijk kapot werken. Huidige job: soms ook alles geven (waar ik NIKS op tegen heb!) om dan weer in de andere moment te vallen. Leegte. Stilte. Niks om handen hebben. Om te kotsen gewoonweg. Oja, "iedereen" droomt van zo'n job. 85% van de tijd geen kleurpotloten moeten doen. *waaaaaw*... Yeah right. Ook deze job is niks voor mij. Tuuuuurlijk doe ik eens graag niks! -versta mij niet verkeerd- maar dan heb ik het over niks doen... Als ik thuis ben. En ZIN heb in niks doen. BIG difference!

Waar ik nu eigelijk naartoe wou: het heeft zo zijn voor- en nadelen. In stilte eenzaam zitten filosoferen in gedachten. Met een ingebeeld vriendje. Of zo... Ik ben er nog altijd niet uit of dit (vooral vandaag dan) een vóór- of nádeel was. Vooral het hoofdstuk "wensen" Misschien dom om over zo één woordje te zitten doordenken denkt u? Ik weet het niet. Weet je wat je wel allemaal met dat woordje kan doen? Je kan het in een positie plaatsen dat het een ware levensfilosofie wordt. Of een pepmiddel als het ware. À la hoop doet leven bijvoorbeeld. Is dat wel zo? Is hoop bij tegenslag nummer 165441367814 nog positief? Doet dit nog wel leven? Moet je blijven hopen? Waar haal je de kracht überhaupt nog vandaan? En sowieso: telkens je hoopt, verwacht je toch iets, right? Of verlang je naar iets. Of wil je iets. Hopen is en blijft in zekere zin ergens zowel op de werkwoorden wensen als willen lijken.. Niet dan? Wat voor zin heeft hopen uiteindelijk nog na 165441367814 pogingen zullen ik -en nog vele andere mensen- hun wel afvragen. Zij die zich tenminste herkennen in het getal 165441367814... Of is het soms 165441367814²³...? Het lijkt althans soms echt wel zo. Of het nu over werk, liefde, geluk,.... anything! gaat... Hoop... Dit is een open einde en ik hóóp nuttige reacties te krijgen :-)

Oja: nog zo ééntje: "in de ene hand een wens, schijten in de andere en dan zien welke hand het eerste vol is"

 

* = Fo(e)rtis: jaja, nu kom ik er uiteindelijk voor uit: ik ben er tóch al eventjes weg en ik ben momenteel sowieso niet de enige burger des landes die met negatieve gedachten over deze schijtbank zit... Reden waarom ik het daar afgestapt ben? Ik citeer mijn beste vriendin, (bijna-)ex-Fortis medewerkster intussen ook) : "Liever een duik in de ijskoude oceaan dan op het brandend schip te blijven..." En believe me: "ons F.'ke" **  is echt totaaaaal géén fan van alles waar het woordje koud in voorkomt...

** = de vorige keren dat ik het over haar had op mijn blog had ik het ook telkens over "F."... De eerste letter van -u raadt het al- het bedrijf waar we elkaar jaaaaren geleden hebben leren kennen.

00:23 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |