19-02-09

wishfull STinking

Van de ene kutjob in de andere sukkelen heeft zo zijn voordelen. En zijn nadelen. Bij Fortis* moest ik mij letterlijk kapot werken. Huidige job: soms ook alles geven (waar ik NIKS op tegen heb!) om dan weer in de andere moment te vallen. Leegte. Stilte. Niks om handen hebben. Om te kotsen gewoonweg. Oja, "iedereen" droomt van zo'n job. 85% van de tijd geen kleurpotloten moeten doen. *waaaaaw*... Yeah right. Ook deze job is niks voor mij. Tuuuuurlijk doe ik eens graag niks! -versta mij niet verkeerd- maar dan heb ik het over niks doen... Als ik thuis ben. En ZIN heb in niks doen. BIG difference!

Waar ik nu eigelijk naartoe wou: het heeft zo zijn voor- en nadelen. In stilte eenzaam zitten filosoferen in gedachten. Met een ingebeeld vriendje. Of zo... Ik ben er nog altijd niet uit of dit (vooral vandaag dan) een vóór- of nádeel was. Vooral het hoofdstuk "wensen" Misschien dom om over zo één woordje te zitten doordenken denkt u? Ik weet het niet. Weet je wat je wel allemaal met dat woordje kan doen? Je kan het in een positie plaatsen dat het een ware levensfilosofie wordt. Of een pepmiddel als het ware. À la hoop doet leven bijvoorbeeld. Is dat wel zo? Is hoop bij tegenslag nummer 165441367814 nog positief? Doet dit nog wel leven? Moet je blijven hopen? Waar haal je de kracht überhaupt nog vandaan? En sowieso: telkens je hoopt, verwacht je toch iets, right? Of verlang je naar iets. Of wil je iets. Hopen is en blijft in zekere zin ergens zowel op de werkwoorden wensen als willen lijken.. Niet dan? Wat voor zin heeft hopen uiteindelijk nog na 165441367814 pogingen zullen ik -en nog vele andere mensen- hun wel afvragen. Zij die zich tenminste herkennen in het getal 165441367814... Of is het soms 165441367814²³...? Het lijkt althans soms echt wel zo. Of het nu over werk, liefde, geluk,.... anything! gaat... Hoop... Dit is een open einde en ik hóóp nuttige reacties te krijgen :-)

Oja: nog zo ééntje: "in de ene hand een wens, schijten in de andere en dan zien welke hand het eerste vol is"

 

* = Fo(e)rtis: jaja, nu kom ik er uiteindelijk voor uit: ik ben er tóch al eventjes weg en ik ben momenteel sowieso niet de enige burger des landes die met negatieve gedachten over deze schijtbank zit... Reden waarom ik het daar afgestapt ben? Ik citeer mijn beste vriendin, (bijna-)ex-Fortis medewerkster intussen ook) : "Liever een duik in de ijskoude oceaan dan op het brandend schip te blijven..." En believe me: "ons F.'ke" **  is echt totaaaaal géén fan van alles waar het woordje koud in voorkomt...

** = de vorige keren dat ik het over haar had op mijn blog had ik het ook telkens over "F."... De eerste letter van -u raadt het al- het bedrijf waar we elkaar jaaaaren geleden hebben leren kennen.

00:23 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Nuttig, nuttig, er valt niet veel nuttigs op te zeggen...Fin, toch niet door mij :) Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ook nogal bekend met die cijferkes en bijhorende vragen, maar er zelf nog niet uit ben ergo er (nog) niets op te zeggen heb...Maar hoop doet leven dus! ;)

Gepost door: Nina | 19-02-09

Wel, mijn eerste vraag is of je een antwoord wil vanuit mijn persoonlijke fuckedupness of vanuit de nerdenstoel waarin de zin van het menselijk bestaan het belangrijkste basisgegeven blijkt van om het even welke theorie en inzicht in menselijk handelen, menselijk denken en menselijk welzijn ;-)

Beiden sluiten elkaar overigens niet zozeer uit, maar het ene komt minder zwaar over dan het andere. En het andere is dan weer gestructureerder... what d'ya think?

(open einde deel 2)

Gepost door: Trits | 20-02-09

Iets nuttigs... hmmmmm... beginnen zoeken op de VDAB? :os

Gepost door: Lentesneeuw | 22-02-09

Ik moet nog komen babbelen. Second. Het licht is al een paar dagen uit...

Gepost door: T. | 23-02-09

identiteitscrisis???

Gepost door: soet | 23-02-09

Zoals jij heb ik ook jarenlang tegenover mezelf gestaan. Maar aan alles is ook iets positiefs... je hebt werk, je hebt geen dodelijke ziekte...
Geduld man, vroeg of laat vind je de vrouw (en misschien ook de job) van je leven... en dan kleurt alles in je leven ineens wit waar het nu zwart is.
Maar of deze reactie nu nuttig was? ;-)

Gepost door: Breeg | 25-02-09

Ik vind dat ge eens iets moet posten over de avonturen die u in april mei te wachten staan ;)

Gepost door: R | 24-03-09

Huphup, ik heb een stokje voor jou!!!

Gepost door: T. | 15-04-09

NIEUWE BLOG MENSEN hier te vinden

http://cijferkes.wordpress.com/

Gepost door: Cijferkes | 27-07-09

De commentaren zijn gesloten.