28-01-09

Woordenloze spraakwaterval...

Deze blog heeft veel te lang stilgestaan. En toen was er iets coming up. En toen wou ik er de spanning wat inhouden en al een klein mini-postje schrijven om toch maar eens te kijken hoeveel reacties ik er -al dan niet- nog op zou krijgen.

Maar wat nu al bijna een hele week door mijn hoofd jaagt is iets helemaal anders. Fuck de anonimiteit: ik geef het toe: ik woon in Dendermonde. En Fabeltjesland is (of was want ze zijn nu al zeker dat ze de boel daar gaan slopen) minder dan anderhalve kilometer van mijn voordeur. En ja het ganse land is in shock. Of was. Net iets teveel mensen die vlug blijken te vergeten merk ik op als ik mij buiten de provinciegrenzen begeef. En ja het is (of ook was) internationaal nieuws. CNN stond op Cijferkes "zijn" vaste parkeerplaats. Chinezen waren er hier ook te bespeuren. Toen ik zondag met een vriendin op de Grote Markt iets ging gaan drinken zat er zelfs een Canadese journaliste naast ons. Hollanders en Fransen à volonté. Maar het ganse land of de ganse wereld mag dan wel naar ons kijken hé, maar euh... hoe kijken wij er dan naar? Heeft u daar al eens bij stilgestaan? Velen in dit kleine forenzenstadje zijn hier in een nog diepere shock als de rest van het land. Ook ik heb "prijs". De sfeer die hier in de lucht hangt is onbeschrijfelijk. Het Deirremonne-gevoel laait weer eventjes enorm op. Bijna zoals elke tien jaar met de Ommegang (Ros Beiaard nl.). Verbondenheid en samenhorigheid is tof. Maar deze keer dan niet zo zeer. Het is allemaal veel negatiever. Het lijkt alsof iederéén rondom mij bang is nu. En in een diep trauma. En venten met een kinderwens à la Cijferkes beginnen zich zelfs af te vragen of het nog verantwoord is om in deze zotte wereld nog kinderen op de wereld te zetten.

So yeah, fuck the coming up... Terug aan het bloggen ben ik nu tóch geslagen. Het coming up -gedoe is van geen belang meer, er zijn andere zaken te doen nu. Kommeren over de toekomst. En veel denken en wegdromen. Neeschudden en wegzinken in gedachten. En vooral veel ge-waaromtoch. En afscheid nemen van een zus die voor maanden naar Zuid-Afrika vertrekt overmorgen. Eigelijk op de verkeerde moment zo'n beetje. En zo...

23:44 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (7) | Tags: dendermonde, kindermoorden |  Facebook |

Commentaren

Wel, cijfertjes... met deze vaststelling begon bij mij het twijfelen over de kinderwens al een dikke 10 jaar geleden. In wat voor wereld laten we die schepseltjes toch opgroeien? Naast wat we van de situatie en die jongen moeten denken, haalt het heel wat (pijnlijke) levensvragen naar boven... Moest je overigens meer willen weten over stellers van zo een gedrag: moral disengagement, Bandura.

Kan je niet mee naar Zuid-Afrika? ;-)

Gepost door: T | 29-01-09

Je kan als ouder maar zoveel doen binnen je eigen mogelijkheden om je kroost te beschermen.Hoewel dit wederom zou bijdragen tot de twijfel,uiteraard.Toch zal me dat niet minder enthousiast maken wanneer ik ontdek zwanger te zijn.
Trouwens,welcome back,Cijferkes!

Gepost door: Peggy | 30-01-09

En dan ben ik misschien naief maar liefde dat kan je die kinnekes geven, heel veel liefde (maar nu nog niet voor mij zenne!)

Binnenkort zitten mijn TWEE zussen in Afrika, de ene heb ik al maanden niet gezien, de andere zal ik ook weken niet zien! MIsschien komen ze elkaar tegen???

Gepost door: soet | 30-01-09

Zeg sjoe, als er altijd zo'n drama moet gebeuren voor ge weer aan het bloggen slaat...Of het nog verantwoord is om kids op de wereld te zetten? Nee, waarschijnlijk niet, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, en uiteindelijk was het al niet verantwoord om ons op de wereld te zetten...Dus ondanks uw bekommernissen, verwacht ik dat er over een paar jaar toch een paar mini-cijferkes rondhuppelen op deze fucked up planeet :) Hun toekomstige moeder al gevonden ondertussen?

Gepost door: Nina | 31-01-09

@ @ @ @ @ Tee: wilt ge nu stoefen met het feit da ge tien jaar vóór zit op mij ofwa? ;) neenee, grapje,... ik had voorheen ook al zo'n gedachten gekregen hoor... Maar als je zó'n crap in je eigen stadje meemaakt..... brrrr... no comments :-( en over onze Canadees: ik ga 't nie lezen maar ge moogt het mij altijd voorlezen + toelichten :-D
enneuh: 't is Cijferkes ipv -tjes :-$

@ Peg: dunno... het doet raar... héél raar... en om hun te beschermen kunnen we toch moeilijk altijd thuisblijven of hun meesleuren naar ons werk hé ;-)
en mercikes voor de welcome back!

@ Soet: da's waar... veel veel veel liefde...
euhm, mijn zus zit quasi permanent in de buurt van Kaapstad (of toch tenminste altijd in de Westkaap)... en jouw zussen?

@ Nina: ik wàs al beginnen bloggen vóór het drama! vorig postje was mss enkel een filmke, BUT STILL :p
enneuh... : WOEHAHA! @ niet verantwoord om óns op de wereld zetten :) alé jong, wij RULEN gewoon :)
en euhmm.. laat ons zeggen : ik heb het niet zo voor de toekomstige moeders de laatste tijd :)

Gepost door: Cijferkes | 02-02-09

Getallekes ;-)

Gepost door: T | 08-02-09

re: zusjes De éné zit er HOPELIJK maar voor één jaar, de andere maar een maand (om zus te bezoeken!)

Gepost door: soet | 09-02-09

De commentaren zijn gesloten.