16-09-08

Fucking mesthoop

Mensen die mijn huidige avatar (=foto) op msn al gezien hebben kunnen het beamen. Er staat een (vind ik toch...) mooie foto op van de tuin en het ouderlijke huis van weleer met de maan op de achtergrond... En heel discreet -aangezien het toen ik de foto nam donker was- op de voorgrond een mesthoop. Het is onduidelijk, het lelijkste op de foto staat wel op de voorgrond maar valt dus ook het minste op. Maar de foto heeft wel iets. En nu zeker. Alsof hij mij iets wil duidelijk maken. Ik heb namelijk een probleem met mijn eigen mesthoopje. Dat mesthoopje in mijn hoofdje. Er wordt teveel op gekakt de laatste tijd. Veel te veel zever dat erbij komt. Werk? Steekt mij iedere dag meer tegen. Het nieuwe vooruitzicht? Ik ben net iets te pessimistisch vanavond om daar naar te kunnen kijken. Liefde? Ook dat zit weer scheef. Het heeft weer lang geduurd. Juist ja. Morgen zie ik Bevertje en praten we misschien ongelofelijk veel uit. En nog eens IRL voor de verandering, i.p.v. fucking via skype of msn. Maar dan nog, misschien zei ik, het kan ook helemaal anders uitdraaien. Alsof we niet zonder elkaar kunnen, maar ook niet mét. Aaarghh. Mijn appartement? Ben ik kotsbeu. Ik wil verhuizen. Maar pál in het centrum van deze forenzenstad iets groters vinden zonder crimineel (ja da's mijn woordje van tegenwoordig... ik besef het wel hoor) veel meer te moeten betalen zie ik dan ook weer niet zitten. Iets kopen zei u? Ja tarara, en alleen afbetalen zeker, goede gij! En boterhammen met choco... Ik bedoel oud brood zonder beleg eten elke dag. En enkel kraantjeswater zuipen. Of zo. Of moet ik het soms met die lottopot die ik nooit gewonnen heb betalen? Thuiselijke situatie (ouderlijk (t)huis dan)? Even fraai... Twee jaar vechtscheiding en nul komma nul rechtvaardigheid. Moet ik echt blijven doorgaan? Of leest er toevallig iemand mee die dringend zijn land eens moet bemesten? Awel, ik em hier godvermiljaardenondedju nog goei mes' liggen, komt ze mor hoëlen! *

 

* (Ik heb hier godvermiljaardenondedju nog goeie mest liggen, komt ze maar halen!)

Commentaren

n mesthoop in je hoofd... dat gevoel ken ik.
maar met mest kunnen mooie dingen groeien. enfin, om maar te zeggen dat betere tijden zullen komen. en dat ik hoop dat het in orde komt met bevertje!
(ja, ik leef altijd te hard mee met blogverhalen :) )

Gepost door: beate | 16-09-08

Welja...zo'n mesthoopje is soms moeilijk te verwijderen è :/
Maar geen nood...soms lost ie van z'n eigen op ;)

groetjes

Gepost door: maike | 17-09-08

Klinkt verdacht veel als enkele uitlatingen die ik ook al eens opving van de wederhelft :-o Allah, vooral de toonzet en enkele subargumenten dan... En het lijkt inderdaad ook wel zo: ongeluk/zever trekt meer ongeluk/zever aan. Tot we met een grote stinkende mesthoop zitten. Maar wat ik ook al tegen hem zei, geef ik bij deze even door aan jou. Focus niet op de mesthoop, maar op de mooie omgeving die errond is. Ik besef maar al te goed dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan (nu ja, ik ben ook wel een harde tante op dat vlak), maar misschien kunnen sommige van deze ideetjes wel helpen?

1. Bevertje. Ok, jullie hebben geprobeerd. Het gaat goed, het gaat slecht. Misschien zijn jullie 'this very moment' toch niet voor elkaar weggelegd ... 'that way'. Een relatie moet heus zo ingewikkeld niet zijn! En zo te lezen, hebben ook andere aspecten jouw energie nodig. Neem effe afstand, wend je tot goede vrienden of een goede vriendin die je wel de ruimte geeft om even 'op adem te komen'. Zonder touwtrekken. Even sociale rust. Ik vermoed overigens ook dat dit voor Bevertje niet zo een slecht idee is: voor haar geldt eveneens dat een relatie niet zo ingewikkeld moet zijn. Neem jullie tijd. Liefde gaat niet lopen als ze weggelegd is voor je ;-)

2. Wij zitten momenteel ook in een heuse huizenjacht. Wederhelft moest na enkele inbraken van vandalen zijn appartement ontvluchten en trok tijdelijk bij mij in. Maar... hier is het gewoonweg veel te klein. En het opstarten van zijn zaak loopt daardoor achterstand op. De prijzenuitlatingenperiode is dus ook hier 'volle bak aan de gang' (hou mijn blog maar in de mot, de literair gebalde vuisten komen er nog aan). En toch blijf ik positief: mijn appartement huur ik ook sinds een jaar, nieuwbouw aan een zeer zeer schappelijke prijs. Het vergt even zoeken, maar we vinden vast wel iets. En in the mean time denk ik positief en moedig ik hem aan om dat ook te doen: het is niet makkelijk, maar uiteindelijk heeft hij momenteel een dak boven zijn hoofd, toch? En hetzelfde geldt mijn inziens ook voor jou. Het is niet dat het om een crisissituatie gaat ;-) Ook hier: de roze bril!

3. Kopen? Zot! Zou ik sowieso niet doen in deze turbulente banktijden (cfr post van gisteren) met prachtige hypotheekcrisissen en in elkaar stuitende huizenmarkt in Amerika! (hier seh, mijn 'ruzieonderwerp' met collega's, maar dergelijke woekerprijzen gaan heus niet blijven duren, hoor! En ik bedoel dan vooral bij het veel te sterk overprijst opkopen van oude rommel. Nieuwbouw is een ander...) Neenee, teveel risico. Zeker op je eentje. En in mijn geval kan ik je beamen: nog meer met je tweetjes ;-) Idee opzijzetten. Nu leven :-)

4. Das echte merde, die vechtscheiding :-( En voor mij hét grote signaal dat je de probs in puntje 1 (Bevertje) momenteel kan missen als kiespijn. Ga op zoek naar rust, het zal je deugd doen!

Zie je het niet zitten? Kijk eens aan: ik heb twee roze feestbrillen. Eentje lenen? ;-)

:-D

*knor*

Gepost door: Trits | 17-09-08

Ha, overigens... en de job, dat is waarom hij na lang (samen) nadenken ontdekte wat hij eigenlijk wou en de knoop doorhakte om als zelfstandige aan de slag te gaan :-)

U ziet, u bent zeker niet alleen in de mesthoop. Wij springen allen leutig met je mee ;-)

Gepost door: Trits | 17-09-08

Stront aan de knikker Jij, stront aan de knikker??
Listen up:
Bevertje... je kent mijn standpunt, two single persons...als het dan moeilijk gaat... is dat geen goed voorteken, je gaat je wringen en aanpassen en paar jaar later ga je ontdekken dat jij toch niet echt jij meer bent.

huizen en of verhuizen, daar kan ik je geen advies in geven, ik betaal mijn huis wel alleen af en ik laat daar niets voor. Belangrijk is om te weten wat je financieel aankan en daarin is je finaciele instelling de beste raadgever.

en dan de rest van de mest... that's life er zal altijd wel mest zijn... remember dat een land moet bemest worden om betere gewassen te kunnen afleveren...

als deze hierboven jouw grootste zorgen zijn, dan heb ik daar de volle respect voor. Maar kijk eens rond en wat zie je? dezelfde problemen, overal.

echte stront? dat is je ma verliezen van de ene minuut op de andere, ze reanimeren en zien dat het niet helpt (op 18 jarige leeftijd) je pa die jouw zus komt opeisen en jij die jouw zus een jaar later daar moet weghalen met het comite bijzondere jeugdzorg (de rechtbank maw)
op maandag telefoon krijgen van je beste vriendin met de melding dat haar man (my age) kanker heeft en dat terwijl hun baby nog maar 3 maanden oud is
de donderdag van dezelfde week een telefoontje krijgen van de man van je andere beste vriendin die je vertelt dat zij iets in haar hoofd heeft zitten. twee maanden later willen ze ze eindelijk opereren, alleen kan niemand zeggen hoe ze uit de operatie zal komen, dat ding zit nogal diep...
dat is stront voor mij en geloof mij... van die stront eet niet iedereen....

Gepost door: elena | 23-09-08

@ Elena Groot gelijk meiske, you've got a fucking point! Met dank aan mijn beste vriendin (F. genaamd in de postjes waarin zij voorkomt) die mij er ook al eens op gewezen had. Ik wacht eerlijk gezegd bang af tot morgenavond als ze terug gaat komen van hààr onderzoek in de kliniek :-S
En zelf kan ik ook diepere shit aanhalen hoor, maar die heb ik al verwerkt dus ik acht het niet nodig om erover te bloggen. Tot dan spuw ik mijn gal over Bevertje als ik er nood aan heb ;-)

Gepost door: Cijferkes | 23-09-08

De commentaren zijn gesloten.