04-09-08

Ikea-vooroordelen?

Nog een extra postje (ik bedoel dus dat dit het tweede op rij is vandaag) met een sprekende titel die hopelijk ook niet-vaste-klanten naar mijn blogje lokt, of juist wél vaste klanten - van Ikea dan ;o)

Heeft er iemand ervaring met matrassen van Ikea? Zijn die dan zoveel slechter (zoals kwade tongen en "de vooroordelen" klinken)? Ze hebben er bij deze Zweedse keten toch ook van 500€ 't stuk? Jajaaa, ik weet wel, ook prulletjes van 70€ die iets matrasachtigs moeten voorstellen, maar tóch... Ikea heeft mij zelfs inzicht gegeven in de wereld van de matrassen(-technologie). Waarmee ik wil zeggen dat ik niet eens wist dat er bij de keuze van het te kiezen type matras zelfs rekening gehouden wordt met zij-, rug-, of buikslapers?
En ook of u nu een hete prei of bok bent en gemakkelijk (te) warm krijgt 's nachts? Of juist omgekeerd? Dat er matrassen zijn die speciaal ontworpen zijn om het gewoel van de partner niet of minder gewaar te worden? Dat er zelfs páárdenhaar in bepaalde matrassen wordt gebruikt omdat het dan een bepaalde eigenschap (die mij nu net toevallig ontsnapt, sie!) wordt toegevoegd of verstevigd?

Ikea beschikt zelfs over een heuse Matrassengids, als het ware een aparte website (ikea.be/matrassengids)

Anyway, ik zou zeer graag op deze post (net zoals op de andere trouwens) veel reacties willen krijgen. En liefst mensen met goeie of slechte ervaringen of leuke anekdotes i.v.m. matrassen en meerbepaald Ikea-matrassen. Een kritische kijk of een gouden raad,... U noemt het. Het is allemaal welkom.

20:13 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (7) | Tags: vooroordelen, rug, ikea, matras, kwade tongen, zere rug |  Facebook |

Commentaren

Tijdens de Block reclame (waarin blijkbaar een oude bekende deel uitmaakt van de Limburgse vertegenwoordiging) een korte comment: IKEA matrassen, ok mits investering van meerdere euro's. Zoals alles met IKEA is wel de levensduur van significant lagere duur dan bij degelijke matrassenwinkels. Voor niet al te veel meer centjes extra, vind je daar al vaak een veel beter exemplaar. Het hangt er maar van af wat je wil ;-) Ik zou, als alleenwonende met een grote aandacht voor spieren en gewrichten, sowieso nooit minder dan 500 euro spenderen aan een matras (want voor een degelijke zit je daar al snel aan hoor...). En naast de matras: vergeet ook je lattenbodem niet. Die van de IKEA zijn eveneens best wel ok, maar breken dan weer makkelijker (of komen makkelijker los) dan een lattenbodem van een luttele 50 euro meer in een 'echte' slaapwinkel :-)

En niet vergeten: dat bed heeft misschien ook andere doeleinden :-D

;-)

Tot zover de tips van een moeilijke slaapster die hier veel aandacht aan besteedt ;-) En Skype? Das gewoon mijn naam, gnigni ;-) (I'll get back ASAP)

Gepost door: Trits | 04-09-08

Ik heb alleen ervaring met een Ikea-lattenbodem (weliswaar de duurdere versie). En daar heb ik tot nu toe niet over te klagen (maar hij is wel nog maar enkele maanden oud). Dus eigenlijk ben je nu nog niets wijzer :-)

Gepost door: PP | 05-09-08

Ik raad je aan... Als je geen geld op overschot hebt, raad ik je alvast een pocketveermatras aan, maar niet van IKEA!

groetjes

Gepost door: maike | 05-09-08

@ trits: "Zoals alles met IKEA is wel de levensduur van significant lagere duur dan bij degelijke matrassenwinkels." ok, dit noemen ze dus een VOOR-OOR-DEEL! Racist! :-D

@ PP: je bedoelt het heel goed, waarvoor dank, maar hier ben ik niks mee ;-) de lattenbodem is nog dik in orde... dus ja

@ maike: geld op overschot... dat hebben we nooit echt zeker? maar voor zoiets belangrijks wil ik echt totaal maar dan ook totáál niet naar het geld kijken. Ik heb meer dan 2,5 jaar (zolang ik alleen woon dus) op een slechte matras geslapen en dat moet nu maar eens gedaan zijn zie!
wat is een pocketveermatras? pocket dan nog? en waarom niet van ikea?

Gepost door: Cijferkes | 07-09-08

Antwoord Klik op deze link en je weet wat een pocketveermatras is:
http://www.ergosleep.be/nl/gamma/matrassen/materialen.asp
...en scrollen maar :)

Waarom niet van IKEA? Wel...voor een matras kies ik voor een matrassenwinkel...only matrassen en niks anders dan wat met een matras te maken heeft! :)

groetjes

Gepost door: maike | 07-09-08

Wij slapen op een Ikea-pocketveermatras en een Ikea lattenbodem, beiden de duurdere modellen en ik heb er absoluut niets slechts over te zeggen. Eigenlijk alleen maar positieve dingen: we slapen er al twee jaar op en m'n bed ligt nog steeds even fantastisch als in het begin!

Gepost door: saartje | 08-09-08

Altijd goede ervaringen gehad met Ikea tot ik aan mijn schoonmoeder vroeg: 'Waar komt die matras vandaan op zijn bed?' 'Van Ikea'. Toen dacht ik toch wel eens na over wat velen zeggen 'Ikea is brol.' De matras is nu 5 jaar oud en je voelt de springveren er gewoon doorheen..

Gepost door: Jessy | 24-02-10

De commentaren zijn gesloten.