04-09-08

De Helderheid

Dat is wat er uit De Onverschilligheid is voortgekomen. Helderheid, of noem het klaarheid, of iets wat lijkt op vensterruiten met dikke spinnewebben ervoor die na enkele jaren verwaarlozing uiteindelijk eens grondig schoongemaakt worden. (jakkie!) Weer door de mist kunnen kijken. Doodop al een ganse week en kapot gewerkt maar verdomme geen gedachten die door 't koppeke flitsen, of toch in véél mindere mate. Of tenminste niet meer zo hatelijk chaotisch. En vooral meer duidelijkheid. Helder inzicht in dingen. Zondagavond toen ik Onverschilligheid geschreven heb is er nl. vanalles gebeurd nog vóór ik kon posten wat ik toen aan het typen was. Het was geen wild skypegesprek met Bevertje, neen, totaal onverwacht was het een diepgaand gesprek via msn. Wij tweetjes zijn het begrip "diepgaand gesprek" veeleerder gewend via skype, gsm (béllen uiteraard, niet sms'en!) of gewoon bij mekaar op dezelfde zetel, of op een bankje in een rustig stadspark. Ofzo. Msn dient voor oppervlakkig te doen tegen elkaar. Koetjes en kalfjes heet dat dan. Of ik-ben-even-met-iets-bezig-en-ik-skype-je-straks-wel-hoor -toestanden. (we wonen allebei alleen en moeten dus ons eigen huishouden helemaal alleen runnen, nvdr Knipogen) Behalve die keer dan. Het doet er eigelijk niet meer zo zeer toe wat er toen allemaal gezegd is geweest want 'k zou er uren over kunnen schrijven. Of in extremis gewoon het msn-gesprek hier publiceren. (En onze echte namen door Cijferkes en Bevertje vervangen eerst natuurlijk!) Maar dat maakt niks meer uit. Enkel en alleen al omdat uiteindelijk het eindresultaat telt, vind ik. De Helderheid in't koppeke dus. En dat ik een drastisch besluit heb genomen. Dat heeft er ook héél veel mee te maken. Een drastisch besluit waar zij nog geen weet van heeft, nee. Het perfecte moment daarvoor heb ik al uitgekozen.
Mede-oorzaak van De Helderheid is ook een mooi vooruitzicht op het werk dat ik sinds gisteravond heb. En dit komt eerlijk gezegd ook geen minuut te laat. Want ik begon (een beetje laat, maar nog net niet té laat) de laatste weken (of is het al maanden?) uiteindelijk te beseffen dat ik meer aankan, waard ben en kan krijgen. En verdienen. As in maandelijks gestort zien op mijn rekening.
Nu enkel nog de vermoeidheid aanpakken en de pijnlijke rug. Rotmatras buitengooien en vervangen. Daarna badkamer schilderen en nog enkele pietlulligheden ten huize Cijferkes. En dan zijn alle grote en middelgrote uitdagingen weer voor eventjes uit de baan Onschuldig

Commentaren

Aha, ik lees: pijnlijke rug. Ik zeg: centjes investeren in degelijke matras en lattenbodem. De wederhelft zit hier ook nogal mee na een moto-accident, en hij voelde al snel het verschil tussen mijn beddenexemplaar en dat van hem. Dus: duurdere IKEA of nog-klein-ietsje-duurdere (maar duurzame) exemplaar van degelijke matrassenwinkel :-D Allez, dat is mijn idee alvast ervan.

En inderdaad, 'ik verdien beter'. Het klinkt zo pejoratief... maar hoeft absoluut niet negatief te zijn. Het kan ook een erkenning zijn van de situatie waar je inzit. En het besef dat deze niet match met de vaardigheden die je hebt. Of het aanbod dat je kan geven. Of de energie die je ergens in steekt. Ik verdien 'beter' (ik noem het ook wel vaak 'iets anders'). Een inzicht in jezelf... en je situatie. Ben wel benieuwd wat het grote Bevertje besluit geworden is!

*dikke duim*

Gepost door: Trits | 04-09-08

Eindelijk heb ik de Bevertjes-posts eens allemaal kunnen lezen. Pfff, ingewikkelde story. Mooi en vervelend tegelijkertijd. Ik ben nu natuurlijk ook heel benieuwd wat het besluit is geworden.

Gepost door: Linn | 05-09-08

De commentaren zijn gesloten.