25-08-08

Tell me why I don't like mondays...

...en vooral als je tien dagen "thuis" gezeten hebt, waarvan driekwart sowieso toch al om zeep was. (lees: de "crisis" maandagavond met Bevertje en alle dagen die erop volgden). En dat je tot het besef komt op zondagavond dat het oorspronkelijke plan eigelijk was dat je tijdens die tien rotdagen eens grondig ging nadenken over je carrière. Of wat op een loopbaan moet lijken. Of zóú moeten lijken. Of wat er een was. Of nog moet worden. Of zoiets...

De emotionele chaos op relationeel vlak en de verwerking ervan (met als hoogtepunt alles eens neer te pennen gisteren) leek prima mee te helpen om een slapeloze zondagavond in te zetten. Alsof het nog niet erg genoeg was dat ik mij de voorbije dagen teveel had "uitgeslapen" (lees: véél te lang geslapen) en er telkens crimineel te laat was ingekropen...

Opstaan lukte deze morgen nog net wel. Op het werk geraken zonder te laat te komen ook. Maar in welke toestand... Zombie. Koffie. Nog koffie. Naar de wc gaan om je gezicht voor de 17de keer te verfrissen aan de lavabo. Nog een koffie. Verderpruttelen. Ik-doe-dit-werk-niet-graag-meer -gedachten door je kop laten razen. Ik-mis-haar-zo-verdomd-veel -gedachten ook. En vooral véél zageventen aan de telefoon krijgen. Alsof ze het wéten en het er om dóén om je te pesten!...

Dus ja, al bij al hebben mijn blogprestaties van gisteren mij in zekere zin geholpen. Maar dan ook weer niet. De vele reacties waren en zijn zeer welkom, en het begrip des te meer. Er zit écht wel interessant leesvoer tussen ook. Veel stuff om te analyseren, om op mijn gemakske nog eens goed over na te denken. En op elke vraag waarop ik een antwoord krijg (of het nu door mijzelf, mijn moeder, mijn beste vriendin/maat of een medeblogger of reactieplaatser is) komen er twee nieuwe vragen in de plaats. Over chaos gesproken. Dju toch... Ach ja, nog vier werkdagen en de week is weer om. Ironische juij...

Commentaren

Soms heb je een instantoplossing nodig: Supradine is een prima aanval tegen mondayblues.
Vervolgens analiseren, met een ietwat frisser kopje.
Ik mag je een snelle vrijdag toewensen ?

Gepost door: Noa | 25-08-08

nu ja, je kan zoveel blijven piekeren als je wil... de problemen met haar moeten jullie onder elkaar uitpraten natuurlijk! Want let op, de reacties die je hier leest zijn van buitenstaanders die alleen maar weten wat jij ons vertelt. Alleen jullie twee kunnen hier echt over praten... doen dus! Als je ergens mee zit, uitpraten! Zwier het op tafel! Anders ga je nog meer piekeren en problemen maken die er niet zijn (spreek hier effe uit eigen ervaring).
Schrijf het hier dus allemaal van je af, maar blijf praten met haar!
Sterkte!

Gepost door: Breeg | 25-08-08

Ja zeg En dan moet ik hier een langere reactie dan normaal op neerpennen? Terwijl ik in de voorbije dagen zowel irl, als aan telefoon, als op msn heb meegebrainstormd, meegedacht, meegepiekerd of je gewoon eens een kick onder butt heb gegeven dat je op je strepen moet staan. :o)
Ik kan er niet veel meer aan toevoegen dan de koe bij de hoorns te vatten, als het je teveel aan het worden is.

Gepost door: Lentesneeuw | 26-08-08

carrièreadvies van een jobhopper: keep on hoppin'. geen dag langer gaan werken dan nodig, een verkeerde job sloopt je. beter een tijdje in een tussenjob onder het motto "zelf ontplooiing. wji zoeken een interimmer? cijferjob ;-)

Gepost door: liekos | 26-08-08

hehe ge moet zo bij ons komen werken jong
*grijns*

Gepost door: Peggy | 26-08-08

@ ........ @ Noa: Supradine helpt niet vrees ik... Of toch zéker niet als je véél te weinig geslapen hebt en veel te veel zever in't koppeke om aan te denken... Maar toch bedankt voor het gebaar!

@ Breeg: daar zijn we intussen ongeveer een 48-tal uur mee bezig... praten, praten en nog ne keer praten... ik besef het zelf ook dat het nodig is, maar 't is gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.
Dat van die buitenstaanders, tja, daar is ook iets van aan. Zij komt haar versie niet op mijn blogje zetten en ik vertel misschien ook niet alles hé ;-)
Het van mij afschrijven lukt wel aardig moet ik zeggen ;-)
Merci voor de sterkte! Ik ga ze nodig hebben!

@ LS: moeten? ge moet gij justekes niks jong :-) En IRL/foon/msn.... jaaaaahaaa, ik wete kik da wel allemaal... maar dat van die "langere reactie" was toch maar om te zwanzen? Ken je mij nu nog niet? :)
Hoorns? De D-cups? :-D

@ Liekos: hmmm, was het maar zo eenvoudig, ik ben redelijk zwaar aan mijn vast contract en extralegale voordelen gehecht. Plus het feit dat ik in de outsourcing zit. Binnen hetzelfde bedrijf blijven en een andere afdeling kan ook al wonderen doen. En zo ga ik het eerst proberen! Toch bedankt voor de goeie raad!

Peggy: als topmanager dan toch? is dat in de bovenste verdieping van die torens? mét broebelbad? OK! :-D

Gepost door: Cijferkes | 27-08-08

tuurlijk datte! ik topmanagster
uiteraard
*ik ga maar snel weer werken want ik heb de baas van mijne baas zijne baas zien passeren*

Gepost door: Peggy | 27-08-08

De commentaren zijn gesloten.