15-08-08

Dju toch...

Misverstanden. Shit happens. Soms enorm vervelend, het kan zelfs tot beschamende situaties leiden (of moet ik lijden zeggen?). Het kan ook grappig zijn, soms hilariteit alom. En soms heb

 

En zo ver was ik geraakt. Al meer dan een uur. Mijn eerste schrijfsel dat je hier te zien kan krijgen in meer dan veertig dagen tijd. Wat zeg ik? Al meer dan een uur? Mínstens anderhalf uur. U vraagt zich af hoe ik er zo lang kan over doen? Túúrlijk was ik met 1001 andere zaken bezig. Zowel op pc als aan de telefoon als liggen zappen en mijn koelkast pluimen en genieten van het vrijdaggevoel op donderdagavond en het yessss-ik-heb-tien-dagen-verlof -gevoel. Het anderhalf uur niks meer schrijven spreekt ook boekdelen over mijn inspiratie, verstrooidheid, et cetera enzovoorts enzoverder. Voor degenen die het nog niet doorhadden of mij dood waanden: Het bloggen gaat mij niet meer zo goed af de laatste tijd. Hier wou ik het toch sowieso over hebben. En ja, ook dat van die misverstanden hierboven heeft er mee te maken. Het is allemaal hier mee begonnen. En met mijn reactie die er bijstaat. En blijkbaar -achteraf (dus vannacht) bekeken- ook nog twee andere reacties op LS haar postje én op mijn reactie. Reacties op een reactie zeg maar. Zowel Breeg als Peggy zitten (of zaten) in dezelfde richting te denken. Er is niks gaande tussen LS en mij. Jawel, er is iets moois tussen ons: vriendschap. We weten meestal over de grote lijnen wel wat we aan elkaar hebben. Maar meer zal er nooit zijn tussen ons. En dat hoeft ook niet. Ik ben stapelgek verliefd, maar niet op mijn maatje Lentesneeuw. Want ik herhaal, het is mijn maatje wel. En ik heb haar verdomd gemist toen ze in Frankrijk zat. En haar lieve lach en troostende woorden -en haar moodswings soms- en haar enorm wijze, rationele, motiverende en analytische talenten en raad als het over het vrouwvolk gaat.

Maar nee Pegsken en Breeg, jullie zaten er naast. Wat ik zo vies vond (en nogsteeds vínd eigelijk ook) is dat Lentesneeuw iets zeer herkenbaars doormaakt. Pending. Verdomme ik weet maar al te goed wat ze met pending bedoelt. Maar hoe zeer we ook soulmates zijn, we zijn niet hetzelfde. Ok, we hebben misschien wel veel overeenkomsten, en dat waarderen we bij elkaar wel. Maar allicht ook evenveel zaken waarin we verschillen. Of toch in elk geval véél zaken. En da's mooi, dat maakt de wereld net ietsje kleurrijker. Maar waar wil ik nu eigelijk naartoe? (met al dat rond-de-pot-gedraai hier). Dat bij mij die pending zoveel betekent als "ik kan het er nu niet over hebben". Want ik zie het vrouwtje dat ik 26 mei ll. leren kennen heb crimineel graag. En het lukt mij niet om er over te schrijven. Ik zou het misschien wel willen, maar het gaat gewoon niet. Vraag mij niet waarom, ik weet het zelf maar half. (En voor alle duidelijkheid: ik ken LS al langer dan in mei. Meerbepaald ongeveer een jaar IRL en ietsje langer daarbuiten.)

Over iets anders schrijven zei u? Goh, ik heb al zo'n inspiratiemomenten gehad. Ik zou soms -al zeg ik het zelf- zálige stukjes kunnen geschreven hebben. Maar als ik naar mijn werk rij of aan het joggen of koken of slapen ben of ergens manusje-van-alles aan het spelen ben heb ik meestal geen pc bij de hand. Ik zou het met een dictafoon kunnen klaren ja. Maar dat doe ik niet. En terloops, het heeft ook met nog iets anders te maken. Het ligt een beetje voor de hand. Ik ga ze hier in Blogland vanaf nu Bevertje (don't ask!) noemen. Het begon allemaal op een doodgewone werkdag. Een maandagavond. Maandag 26 mei 2008...

** ...wordt vervolgd... **

Commentaren

:o) Hier zie daar zie! Voor uw eerste "kombak"-post na de vastentijd is dit zeer geslaagd!
Jaja, misverstanden alom... pfew. En daarin was ik niet de enigste. En zo gaat de bal... anyway :o) Da's allemaal uitgeklaard nu. Bijgod, ge zijt weer beginnen te bloggen! Bedankt om het nog eens duidelijk te stellen *kijkt naar de lezers rondom zich en herhaalt* "Cijferkes en Sterrekes zijn dus GEEN koppel!"
Pending dus... 'k snap je daarin ja. En toen kwam je Bevertje hé! Schrijf wat je wil, hoe je dat wil en wanneer. Is niet verplicht om het allemaal neer te pennen.
Maar indien je het toch doet, dan ben ik de laatste om u tegen te houden :o)))

Gepost door: Lentesneeuw | 15-08-08

freaky zeg ja ik zat wel op een dwaalspoor...Maar da's nu opgeklaard.ben echt wel content da je terug bent.groetjes!

Gepost door: Peggy | 15-08-08

ahum ahum @LS: Ma how zeg, gijse gepatenteerde tsjeef! Ik schrijf "ruimschoots 40 dagen", en madam maakt er direct "vasten" van... Maar eigelijk nog niet zo slecht bekeken, mss is er wel iets van aan. Mss krijg ik hierdoor nu wel een boost om terug meer te bloggen :o)
Graag gedaan "om het nog eens duidelijk te stellen", en zwijgt er nu maar al over, 't is al wel geweest! :-D
Pending... very pending indeed........
Tegenhouden? Ik weet wel dat we even verslaafd zijn aan elkaars geblog hoor :-P

@Peg: ik ben tevreden dat je content bent :-) maar voor hetzelfde geld duurt het weer veertig... laat maar :o) We zien wel!

Gepost door: Cijferkes | 15-08-08

Jaaaaa Ikke tsjeef en ikke daar niet voor beschaamd, integendeel!
Amen.

Gepost door: Lentesneeuw | 15-08-08

Kizzig!

Hey, super om je terug te hebben!

Gepost door: Trits | 16-08-08

Aha! Er zijn zo te lezen veel meer interessantere dingen dan bloggen en je hebt gelijk! Laat dat bloggen op een klein pitje staan pruttelen tot je ergens anders gepruttel hoort lol...nu ist Bevertje hè! Is ze van Beveren misschien? ;D

En dat ze ernaast zaten P en B zullen ze nu wel gewaar worden rofl!

groetjes en ben toch een ietsipietsie content dat je mij -al ist voor efkes- onder het stof vandaan gehaald hebt! ;)

Gepost door: maike | 17-08-08

Aha, terug onder de levenden... Met het opklaren van een misverstand dat ik nooit misbegrepen heb... :-)
Blij om nog eens iets van je te lezen!

Gepost door: saartje | 18-08-08

Off topic Lang geleden op de waaid weurld webbie wijze Willie ;p

Gepost door: maike | 20-08-08

ge zijt toch een schatje hoor met uw lieve reactie op mijn postje. ben blij dat ik terug in blogland ben. dikke zoen x

Gepost door: amber | 20-08-08

De commentaren zijn gesloten.