27-05-08

Jeugdsentiment + "Spinnewebben": een update

Raar. Heel raar. Ik schrik er zelfs een klein beetje van. Iets wat zo super routine leek. Ok, niet dat ik er verlegen om was of het niet durfde vragen. Het is tenslotte mijn beste vriendin voor iets hé. Soms geen zin om het onderwerp aan te halen? Nee ook dat was het niet. Maar raar. Vandaag pas heb ik "het" kunnen vragen. En dat terwijl we elke werkdag sowieso tateren en mails sturen naar elkaar dat het een plezier is. Lief en leed delen we steeds weer met elkaar. Al komt het er niet allemaal via mail uit en is eens afspreken en een koffie gaan drinken ofzo soms écht wel nodig. (en vooral sinds ze samenwoont met haar vent) Maar we laten quasi alles aan elkaar weten. Over koffie gaan drinken gesproken: "het" is ervan gekomen zei ik dus. Hewel, ja, dat van die spinnenwebben. Ze ging diréct akkoord om volgende week samen een half dagje verlof te nemen. Ik kijk er nu al naar uit. Waarvan ik dan zo geschrokken zou moeten wezen? Nouja, schrikken is een groot woord. Maar het voelt eventjes alsof er een last van mij af is. We gaan eens "een deftig woordeke klappen". En ze moest haar figuurlijke ragebol meebrengen zei ik toch donderdagavond? Het zal nodig zijn. Alsof ik het nu pas echt begin te beseffen. Veel teveel stof onder mijn hersenpan. In geval van bezorgde lezers: neen, geen dip(je), gelukkig nogsteeds niet, bij deze bevestiging nummer x. Maar spinnenwebben genoeg. En is er soms een betere eerste stap dan het er met je beste vriendin eens over te hebben? I don't think so...

Oja, vóór ik afsluit... het jeugdsentiment uit de titel dus:
(wat een mens allemaal niet tegenkomt op YouTube....)
Merlina: Zalig.
Postbus X? Zaliger!

 

22-05-08

Spinnewebben

Neen, geen dipjes. Maar toch zo'n chaos in mijn koppeke... Héél goed weten wat ik wil in het leven. Maar soms geen keuzes kunnen maken. En soms geen keuze wíllen maken, maar wegens financi-fucking-ele of door andere fakking redenen verplícht zijn om keuzes te maken. (Queen rules: I want it aaaaallll, and I want it NOW!) En dat durft al eens tegensteken, het hangt mij soms gewoon de kl... euh.. keel uit. Veel te veel doodlopende straatjes en dilemma's en andere vieze beestjes. Maar zoals ik dus al zei: geen dipjes. Ik voel mij voor de rest echt wel meer dan OK hoor. Genuine. 't Leven is te mooi en de lente ben ik eeuwig dankbaar omdat ze nu eenmaal flink helpt. Maar dan nog, ik kan het blijkbaar niet wegsteken. Of niet blijven wegsteken tenminste. Ik probeerde om het te verbergen voor mijn beste vriendin. Ik heb het nl. goed momenteel, en aangezien ik haar véél te graag zie wou ik niet dat ze zich onnodig zorgen zou maken......

Buiten de waardin gerekend dus... Na ellenlange discussies en een vijftigtal mails (wérken dat wij soms doen, *grinnik*) naar mekaar te sturen de voorbije week -de ene al wat langer dan de andere- moest ik blijkbaar plooien. En toegeven, want ja, er zijn wel dingen waarover we best eens zouden praten. Maar alleen op voorwaarde dat ze haar echt geen zorgen maakt dan. We moeten dus dringend nog eens samen iets doen. Een F.-en-Cijferkes -namiddag ofzo. Al moeten we er desnoods allebei een halve dag verlof voor pakken. Enkel zij en ik dus. Wij tweetjes. Geen andere collega's (want behalve soulmates zijn we ook in theorie collega's, al werken we bijna twee kilometer van elkaar af en doen we -in hetzelfde bedrijf weliswaar- iets totaal anders qua functie enzo, but hey, they all need IT'ers, don't they? So this is how we met...). Geen vent-van-haar in de buurt (fijne kerel, dat wel, ze heeft zelfs mijn zege gekregen toen ze er iets mee begonnen is indertijd, en ik beklaag het mij nog niet - maar als er een WIJ dagje op til is moet hij echt niet in onze buurt komen! Behalve geen vent ook geen lammetjes-in-opleiding a.k.a. wannabe-IT'ers die bij het grote goeroe-schaap Cijferkes om de vijf minuten komen mekkeren à la "Cijferkes, hoe moet dit? En hoe moet dat nu weer? En dit hier?". En zeker al géén big chief die bij ons F.'je "toevallig"  binnenkomt in haar bureel terwijl wij met elkaar aan het telefoneren zijn... voor het werk hé!) zodat ze "mij onmiddelijk moet laten"

ETC ETC etc etc .... bla bla.... Gewoon een half dagje C. en F. en ik móét mijn hart eens luchten van madam. Ze moet het allemaal ineens weten, al hetgene "dat ik liever niet in een mail wou schrijven", al hetgene dat ik al veel langer zou moeten verteld hebben. En vooral de spinnewebben in mijn chaotisch hoofd interesseren haar. Want zo noemt zij het. Spinnewebben. Hopelijk zit er létterlijk zo niks in mijn koppeke.... Mwoehahah.

En misschien moet ze eindelijk ook eens beginnen meelezen met mijn geblog hier... We zien nog wel. Nu, we moeten nog concreet afspreken wanneer we eens samen gaan komen. Maar ik zeg het nu al: dat ze haar ragebol maar meebrengt.... Voor hetgene dat zij spinnewebjes noemt, weet u wel.

09-05-08

Kssssssss.....

Mijn pc heeft het momenteel rustig. Het beestje slaapt veel de laatste tijd. Het baasje maakt hem zelden wakker, en áls dat al gebeuren zou... Dan mag ie na een uurtje of minder al weer gaan slapen. Pc'tje zou misschien ook graag in het zonnetje gaan liggen, net als baasje. Maar hij mag niet. Baasje zegt dat dat niet goed is voor zijn silicaatverbindingen, en pc'tje zijn ventilator zou het kunnen begeven. Het baasje geniet momenteel wel al een ganse week van het weer. Het laadt zijn batterijtjes weer helemaal op. Er doen geruchten de ronde dat baasje zelfs afstand zou willen doen van pc'tje indien het zo'n lekker weertje zou blijven in dit armtierig regenlandje (hout vashouden!!). Baasje amuseert zich veel te veel met de extra sociale contacten en het extra sporten en de extra terrasjes en de extra pintjes en het extra vrouwelijk schoon -die zijn ogen momenteel extra de kost geven- en de extra vogeltjes die extra veel fluiten...

En dat allemaal omdat de energie die die grote brandende (en met kernfusie bezig zijnde) gasbol afgeeft ons momenteel ietje meer bereiken kan. En net ietsje meer van z'n UV-stralen onze huid bereiken kunnen. En het leven net ietsje mooier en kleurvoller is door dit alles.

En dat ik pc'tje nu weer een slaappilletje ga geven en mij eens met lekkerrrr ijskoud  water ga wassen voor ik met Dingsken naar het toneel ga.

18:08 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |