26-04-08

Drankorgel

Ik ben écht een gepatenteerd drankorgel. Wat zeg ik? Hét grootste drankorgel ter wereld. Geen lever die zoveel alcohol aankan... Tenminste, als alles wat ik op een dag in mijn gootsteentje kap, alcohol zóú bevatten. Niettes dus. In de week (lees: werkweek, die vijf dagen die niet tot het weekend behoren, dus die vijf dagen die gewoonlijk véél te lang duren en waarin we uitkijken naar die andere twee dagen - dit dus ter extra verduidelijking!!) drink ik mij meestal ter plétter in melk, koffie, water en fruitsap. Liters. Telkens als ik het hoor dat iemand moeite heeft om zijn of haar (door z'n/haar dokter? Weet Watsjers of een gelijksoortige sekte?) "verplichte" twee liter per dag te drinken, dan denk ik er altijd heel eventjes bij "man man man, ik heb al meer dan twee liter uit vóór tien uur 's ochtends" Nee, écht, een halve emmer per dag is het soms bij mij. Zonder zeveren. De vijf volle liters. Ik zuip wat af op nen dag zulle! En als ik níét drink sta ik te kauwen op mijn Stimorols, of ben ik aan het eten of aan het slapen. Zo simpel is dat. Ter verdringing van alle frisdranken en andere bocht heb ik er onlangs nog een drank bijgekregen in mijn lijstje, die ik beetje bij beetje meer en meer probeer te drinken. Als ik er zin in heb. Of als ik tenminste al niks anders aan het toeteren ben: Thee. En nu ook de betere soort. Thee zonder thee erin, geen theïne dus meer (=broertje van caffeïne!) and back to South-Africa en maar theeloze thee trekken uit exotische grassoorten! : rooibostee... En ek geniet dit rêrig baie!

UPDATE (26-04-2008 ~ 17:54) : Ik heb nog maar juist mijn eerste uiterst lekkere, extreem zure geuze uit, het was intussen weer máánden geleden... en genoten heb ik ervan!!
[sorry (en met dank aan) Linn om de format van haar "UPDATE" 's te stelen!]

 

 DSCF1013

03:02 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-04-08

Suikerbonen...

Donderdag heeft vriendin L. na net geen negen maanden haar derde dochter op de wereld gezet. L. is bijna drie jaar jonger dan ik. Fuck. En ik was bijna drie jaar oud toen mijn moeder mijn huidige leeftijd had. Fuck. En daarstraks ben ik de eerste keer op bezoek geweest en mijn suikerbonen gaan afhalen, ín het huis dat ze samen gekocht hebben en intussen ook al meer dan twee jaar bewonen. En ik maar blijven huren wat -mijns inziens- zuiver geld wegsmijten is en blijft. Fakfakfak!! Jaja, ik weet het, ik denk allicht weer teveel. Maar dan nog: fuck for now.

20-04-08

Records verbreken versus wist-je-dat'jes

wist je dat...

...ik nog nooit zoveel foto's gemaakt heb in één weekend?

...dat ik eergisteren voor het eerst na een (euhmm.. voor mij dan toch) extreem lange periode van welgeteld VIER dagen offline leven nog eens mijn pc heb opgestart?

...en dat ie gisteren ook niet aangestaan heeft?

...terwijl ik wel een kwartiertje op het net te vinden was, maar dan via de laptop van mijn nog-thuis-wonende favoriete zus? (favo want ik héb slechts één zus!

...dat mijn oeroud record aantal keren favoriet frietkot bezoeken per weekend bij deze aan diggelen ligt aangezien het nu een zeven i.p.v. een vijf is geworden?

...dat (speciaal voor de lezers-zaagskes met een vet-fobie) dit niet wil zeggen dat ik er zeven keer iets gegeten heb? (ach, één keer wel ja, is't gepermitteerd ja?!)

...dat ik van de hele maand (en wellicht ook twee of drie maanden) nog nooit zo'n lange baard heb gehad? 

...dat ik bij god niet zou weten waar mijn scheermachine heen is?

...dat dit nu eenmaal véél meer gebeuren kan aangezien ik soms een beetje een sloddervos ben en ook vooral nu dat ik een oplaadbaar exemplaar heb zodat het ding wel eens op mijn werk zou kunnen liggen om me aldaar te scheren als ik weer eens drie kwartier te vroeg en als eerste op de werkvloer arriveer om files te vermijden? (hehe, is eens iets anders dan twee uur te láát toekomen hé!?) 

...dat het een enorm fucked up dilemma (terloops: zijn alle dilemma's dan niet faktap?) is dat ik geen zin heb om met een scheermesje te knoeien en mezelf te bezeren (het zijn bij mij zéér stugge stoppels van zodra er wat lengte te bespeuren valt hoor! - en over mijn hypergevoelige huid gaan we het nu eens NIET hebben sie!) maar dat ik anderzijds wél zin in een coupe kinderpoepeke heb ter hoogte van de baardzone aangezien ik baarden meestal beu ben van zodra ze de bejaarde leeftijd van acht dagen bereikt hebben?

...dat ik al enkele jaren een echt authentiek barbiersmes wil kopen en me ook met zo'n ding wil leren scheren mét het besef in het achterhoofd dat ik de eerste weken veel "open ga liggen" (dus snijwondjes ga hebben) ? 

...dat ik nu spontaan nog wel aan verschillende andere zones kan denken die ook wel eens een scheerbeurt zouden kunnen gebruiken?

...en dat één bepaalde zone naar de martelpijn van het waxen verlangt? (NOT... maar naar het resultaat wél ja)

...dat ik bij de vorige twee wistjedatjes uiteraard pas wat betreft het barbiersmes dat ik nog niet heb? 

...DAT het mij opvalt DAT ik het woordje dat momenteel veel aan het gebruiken ben wat allicht als oorzaak heeft DAT de -voor mijn virtuele pen- nog onbekende wereld van het in de wist-je-DAT -stijl te schrijven nu eenmaal nieuw is?

...dat ik die stijl al een eeuwigheid (van in oktober vorig jaar dus) wou uitproberen maar dat ik verkoos om het er ooit (nu dus) eens spontaan van te laten komen? 

...dat ik me in lange tijd niet meer zo goed kunnen voelen heb als de laatste tijden?

...dat de enorme boost en tevens mede-oorzaak hierachter vooral het prachtige weer van het voorbije weekend (voorbijijij??? slik...) is?

...dat het met Engels doorspekte Spaans en het ingléspañol en aanverwanten in Prison Break op de achtergrond (ja ik ben zo één van die mensen die soms naar tv luistert i.p.v. kijkt terwijl hij kookt, schoonmaakt, iets leest of op de pc (of wc) bezig is) mij totaal niet interesseert in de betekenis van "ik ga mij nu 180° omdraaien met deze bureaustoel en naar tv eens kijken" máár dat het mij langs de andere kant alleen maar gretiger maakt om het (het? wat trouwens?) in andere oorden te gaan zoeken - zoals ik reeds half van plan ben te doen rond komend nieuwjaar?

...dat -hoe cliché het ook mag klinken- "het eventjes opgeven" à la "ik wil single blijven en ben nu niet meer op zoek" en het "ik geniet oprecht enorm van het single zijn"-gevoel waar ik nu gelukkig mee zit blijkbaar alleen maar de magische poort tot het ontmoeten van nieuw vrouwvolk opent?

En verdomme, ze hebben me weer gezien, ik ben al gespot met het nieuw vrouwvolk terwijl ik er gisteren een flinke wandeling mee maakte. Maar ach, optimistisch als ik ben de laatste weken, ik trek mij er geen reet van aan. Wat ik mij nu iets meer aantrek is dat ik tegen mijn zin onder de wol moet en dus met spijt in het hart bij deze een eind ga maken aan het blogsel van vandaag. Slaapwel!

23:41 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

 

16:04 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-08

Overuren? Ónderuren zeker!

Ik ben weer niet goed bezig. Neen, geen dipsaus deze keer. Ik voel mij nogsteeds tiptop! Zo tiptop dat ik oorspronkelijk energie teveel had, en er zelfs óver had, en veel te veel te doen had 's avonds. Hierdoor kom ik tijd tekort, met als gevolg dat de avonden wel eens durven te kort zijn (en ik ze dan maar "verleng" tot één of twee uur 's nachts - terwijl de wekker om 5u afloopt!) en waaruit dan ook wel eens volgt dat ik mij overslaap. En da's niet goed. Vooral in de week als je dan te laat op het werk toekomt. Ik ben de voorbije twee weken (dus = tien werkdagen) zes (u leest het goed, 6!) keer te laat gekomen, waarvan vier "door de beugel kunnende" telaatkomingen, maar ook twee extreme gevallekes... Waaronder één keer om 10:20 arriveren op het werk terwijl ik meestal ergens tussen kwart vóór en kwart ná zeven toekom, om om 07:30 op't gemaksken te mogen - euh móéten beginnen. De eerste week kon ik dit nog met mijn meesterverleidingstechnieken (ahum!) en andere uitvluchten à la "ik heb de laten" (terwijl degene die dit moest controleren een week verlof had, haja!) afschepen... Maar deze laatste week - die GELUKKIG net achter de rug is - begon het een beetje op te vallen... Vandaag was ik om 06:40 op het werk. Ik heb nu wel de meeste scherven kunnen lijmen met diplomatie en met o.a. later door te werken... Maar het kwaad moest toch weer eens geschieden. Verdorie en ik wil het niet! Maar ik kán soms gewoon niet slapen 's avonds, en de lente laat mij (uiteindelijk!) nu eenmaal weer opleven! En die rotwekker.... Daar slaap ik soms gewoon lossendoor.

Is dit het lijden van een single? Iemand die met niemand rekening hoeft te houden? Iemand die nooit moet horen "kom we gaan al gaan slapen" (terwijl er dikwijls wel iets anders dan slapen bedoelt wordt **grinnik**). Iemand die niet voor een krijsende baby moet opstaan? Of voor iemand die -evenveel als hijzelf- zin heeft in een hete dampende welriekende koffie? Zodat hij ontbijt op bed kan brengen met alle plezier i.p.v. zichzelf er soms futloos uit te slépen? Of dat hij zélf soms wakker wordt van de geur van koffie of het gekietel van ega X?

Of ligt het toch allemaal aan die rotmatras die dringend aan vervanging toe is zodat ik misschien onbewust minder vast slaap, en dus niet uitgeslapen geraak? Of ben ik gewoon zo een extreem avondtype? Iemand die al maanden (of nee jaren!) zijn eigen natuur aan het negeren is en ondanks alles toch om tien na vijf opstaat (behalve de twee laatste weken en nog enkele uitzonderingen dan...) Iemand die er normaal gezien op een zaterdag niet voor de middag uitkan na een werkweek zónder vrijdagavond uit te gaan? En die dit de voorbije twee maand wél enkele keren gekund heeft aangezien hij in de natuur op jacht ging met zijn geliefde fototoestel in de aanslag en samen met één van zijn beste maten? Iemand die een raar postje in elkaar aan het boksen is vanavond en niks anders doet dan lastige vragen stellen? Iemand die zijn parketvloer al meer dan een uur moest gedweild hebben en intussen op bezoek bij zijn moeder moest zijn?

En zo kan ik nog eventjes doorgaan. Kan. Ik ga het echter niet doen Knipoog

08-04-08

wanderfoel laajf

hier zullen jullie het mee moeten doen voor vandaag, ik moest al in dromenland zijn feitelijk Smile

http://nedtlyrics.nl/black/wonderful-life 

 

00:40 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (3) | Tags: impulsief, t leven is mooi, wonderful life |  Facebook |

06-04-08

Opzij, opzij, opzij!

Aangezien er blijkbaar mensen zijn die zich zorgen maken omdat ik zo stil ben wil ik eventjes komen zeggen dat alles prima gaat met mij! Behalve dit dan: