26-04-08

Drankorgel

Ik ben écht een gepatenteerd drankorgel. Wat zeg ik? Hét grootste drankorgel ter wereld. Geen lever die zoveel alcohol aankan... Tenminste, als alles wat ik op een dag in mijn gootsteentje kap, alcohol zóú bevatten. Niettes dus. In de week (lees: werkweek, die vijf dagen die niet tot het weekend behoren, dus die vijf dagen die gewoonlijk véél te lang duren en waarin we uitkijken naar die andere twee dagen - dit dus ter extra verduidelijking!!) drink ik mij meestal ter plétter in melk, koffie, water en fruitsap. Liters. Telkens als ik het hoor dat iemand moeite heeft om zijn of haar (door z'n/haar dokter? Weet Watsjers of een gelijksoortige sekte?) "verplichte" twee liter per dag te drinken, dan denk ik er altijd heel eventjes bij "man man man, ik heb al meer dan twee liter uit vóór tien uur 's ochtends" Nee, écht, een halve emmer per dag is het soms bij mij. Zonder zeveren. De vijf volle liters. Ik zuip wat af op nen dag zulle! En als ik níét drink sta ik te kauwen op mijn Stimorols, of ben ik aan het eten of aan het slapen. Zo simpel is dat. Ter verdringing van alle frisdranken en andere bocht heb ik er onlangs nog een drank bijgekregen in mijn lijstje, die ik beetje bij beetje meer en meer probeer te drinken. Als ik er zin in heb. Of als ik tenminste al niks anders aan het toeteren ben: Thee. En nu ook de betere soort. Thee zonder thee erin, geen theïne dus meer (=broertje van caffeïne!) and back to South-Africa en maar theeloze thee trekken uit exotische grassoorten! : rooibostee... En ek geniet dit rêrig baie!

UPDATE (26-04-2008 ~ 17:54) : Ik heb nog maar juist mijn eerste uiterst lekkere, extreem zure geuze uit, het was intussen weer máánden geleden... en genoten heb ik ervan!!
[sorry (en met dank aan) Linn om de format van haar "UPDATE" 's te stelen!]

 

 DSCF1013

03:02 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hier is er eentje die nog nooit thee gedronken heeft. Ooit werd mij medicinale thee voorgeschoteld maar dat heb ik toen toch vriendelijk geweigerd.

Ik heb denk ik nog wel een zakje Turkse thee liggen heb dat een postkaartvriendinnetje mij ooit ns meestuurde met een paar kaarten. Misschien moet ik dat toch maar eens proberen.

Gepost door: Evelien | 26-04-08

Hehe Theeloze thee... dat had ik nog niet gehoord. Maar héél af en toe drink ik er ook wel es eentje. 't Moet wel "ne roden" zijn. Ik = rood! Altijd en in alles: rode snoep, rode alcohol (lees: KRIEK), rode kaften, rode perforator, rode lakens... :o) Maar dus die thee: dat smaakt wel eens hé.
Groetjes!

Gepost door: Lentesneeuw | 27-04-08

Gij drinkt dus altijd (voortaan) T. ;-)

Ik kan nog even niet komen bijlezen, maar ik zag dat theezakje en het eerste wat in me opkwam, is de allereerste zin hierboven :-)

groetjes

Gepost door: maike | 27-04-08

oh Rooibos, de thee de theeloze thee's...

Ook ik zweer erbij: iedere avond een grote pot en twee tassen tijdens het werk. en dan mijn dagelijkse twee tassen koffie, twee cola light, een glas fruitsap en minstens twee liter water.

Kwalificeer ik dan ook als drankorgel?

Gepost door: saartje | 28-04-08

Het drankorgelclubje? Allah, en ik meende dat ik een bodemloze vochtput was :-o Een waar genoegen om via deze blog op te merken dat nog andere bewoners van dit aardbolleke dezelfde smart delen :-D Naast AA een nieuwe drankclub: EZ (*)! Welliswaar enkel voor mensen met smaak. Thee? BLEGH!

Gr,
Trits doet niet aan zen :-D

(*) Eeuwige Zuipdozen

Gepost door: Trits | 04-05-08

De commentaren zijn gesloten.