30-03-08

Let the beat control your body...

Ik zit al in mijn pizjema intussen, maar die beats voel ik nogsteeds dwars door alle DNA-ketens van mijn lijf gonzen... En dan nog niet gesproken over het fluiten dat mijn oren nogsteeds doen! Maar, ik heb ervan genoten, bijna dehydratatie van teveel dansen ofzo. En nu nog gauw een glas water en onder de donsveertjes kruipen, vóór ik op mijn toestenbord in slaap val! :-)

25-03-08

Murphy?

Ook dat nog. Nu het optimisme niet meer stuk te krijgen (joehoewwww!!!) is gaat er wat anders fout. Bárstende hoofdpijnen tergen mij... En ik ben schielijk zo verschríkkelijk moe. Om tien uur gaan slapen, het is een ééuwigheid geleden maaaaar toch groeten wij (=koninklijk meervoud! Lachend optmísme zei ik toch?) u bij deze en gaan wij onder ons donsdeken wat gaan liggen met een rustig muziekje op de achtergrond en de slaap proberen vatten enzo.

22:03 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (8) | Tags: moe, geen dipje, ziekskes |  Facebook |

23-03-08

Te bot of te zot...

Manische depressie? Of hoe noemt men het? Wie zal het zeggen? Ik ben geen psycholoog, laat staan een psychiater. En zoals ik mij nu voel heb ik die twee dan ook alles behalve nodig. Te bot of te zot. Ups and downs om het in de taal van Shakespeare te zeggen. Het is in ieder geval een dikke up momenteel. Het euforisch gevoel vóór we gisteren zijn gaan feesten zit er nog altijd in. Euforie zoals een kind dat na lange tijd nog eens een snoepje krijgt. Of in dit geval: ik die mezelf nog eens "toestemming gaf" om uit te gaan. En ik heb het veel te lang laten wachten. (Stoemmerik!) Maar goed. Het zij zo, ik ben verdomme blij dat ik mij voel zoals ik mij nu voel. Vannacht was ook anders wel dík in orde hoor! Om zeven uur deze morgen thuisgekomen met boterkoeken... Hmmm.... La vita è bella. En vooral troppo bella om verdomme met dipjes en nog van die vieze dingen door het leven te gaan! Morgen nog een dagje thuis: Ik denk da'k vanavond nog een pintje ga drinken... Wéér een pintje... Knipoog

23:43 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-03-08

5000

O great, ik ben blijkbaar zélf de vijfduizendste bezoeker van mijn blog. En ik had zo graag een cadeautje gekocht voor de persoon die het anders zou kunnen geweest zijn Knipoog
En verder... Los van dit rotweer probeer ik mezelf beetje bij beetje toch telkens weer op te trekken. En van het leven te genieten.

Vanavond ga ik uit! En niemand houdt me tegen!

Ik heb al twee opties waar ik naartoe zou kunnen gaan, maar in mijn kot blijven zitten vanavond... IKKE? No way. Geen haar op mijn athletisch lijf dat daar aan denkt Smile
Blijkbaar ga ik alsnog de vijfduizendste bezoeker eens in de bloemetjes zetten. Meer nog. Ik ga met hem de bloemetjes búíten zetten! Ik ga hem gewoonweg rót verwennen! Enneuh... op naar de tienduizend!

21-03-08

IJs versus allesbrander

Hier hagelt het. Sterrekes beweert op msn dat zij (naast de goden Thor, Zeus, en Tlaloc (dit is de Azteekse versie)) tot de uitverkorenen behoort die ook weersomstandigheden... en -dinges kunnen veroorzaken. Zij hagelt. (vervoeging ww. hagelen: ik hagel, jij hagelt,...? right?)

Mijn fruitsap (in het Hollan... euh Frans heet dat dan jus d'orange) waar ik op deze vrije dag zo'n zin in had stond niet in de frigo. Maar we hebben gelukkig nog ijs.

De ijskappen aan de polen smelten langzaam maar zeker weg door global warming en allicht is dit wispelturige weer (hagel, plots heel veel zon voor slechts een tweetal minuten, en wéér hagel Schreeuwen) er ook het spijtige gevolg van.

Het is hier meer dan twintig graden binnen en tóch heb ik al bijna tien uur aan één stuk ijskoude voeten. IJs. Overal ijs. Mijn hart is ook ijs wegens geen onderhoud met motorolie van het type liefde. Mijn moeder die koud doet tegen mij aan de telefoon over een belachelijke bagatel. En zelfs dit logje bestaat uit ijs. Wat ik bedoel? Het was uren geleden quasi af. Geschreven. Maar het ijs moest zonodig alles bevriezen. En om mij nu pas te laten voort doen met pennen. En alles aan te passen alsof niks nog goed leek. En de triestige hagel is intussen mottige smeltende sneeuw geworden. Of is het om uit deze gevangenis met de ijzige tralies proberen los te breken? Cijferkes goes prisonbreak... woehahah!

En sowieso, om alles in dit armtierige en vooral ijskoude leven in m'n eentje te ontdooien heb ik... Ach, nevermind, ik begin weer te kreften... Ik heb enkel een allesbrander nodig nu. Dringend. Nu zei ik...

 

19:52 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: allesbrander, ijs, dip |  Facebook |

18-03-08

UPDATE: het kolossale dip(je)

Enkele bevindingen van de laatste dagen.... of misschien wel wéken :

 • dipje zei u? welk dipje? of is het dip zonder -je? neen, het zit allemaal nog veel dieper dan dat. Ik ben er dus nog hélemaal niet vanaf. Maar ik weet wel dat ik er wel zal komen. Mits ik nog veel moed en energie blijf krijgen.
 • Zaterdag was hemels, een echte lentedag, en ô wat kan ik dat waarderen... Wat zei ik nu weer over energie? T.e.m. gistermiddag of misschien wel 's avonds ging het allemaal plots veel vlotter. Lekker handenarbeid in volle zon, twee vliegen in één klap. En daar krijg ik energie van. En weereens moet ik tot het besef komen dat ik veel te weinig tijd in de natuur doorbreng en dat die kantoorjob waar ik toch oooo zo voor moeten knokken heb misschien toch niet alles is wat ik wou... Als het niet voor de centjes was (ik heb er véél meer per maand nu!) stond ik nu al op één of andere bouwwerf en bestond mijn middagmaal uit o.a. pintjes. Genuine! En het is pijnlijk om te beseffen dat ik het verstand en de talenten heb om mijn huidige job te doen. Maar waarom moet dit in een stad vol beton en glas en vooral lawaai en smog zijn? Waarom geen home-office... En liefst ergens een nieuwe home-as-in-thuis op één of ander zonnig (dus energierijk!) eiland à la Tenerife?
  Ach, ik kan maar blijven doordrammen en zagen, maar het helpt ons niks vooruit.
  Behalve Zaterdag met een dikke Z was er ook Deze Morgen, want Deze Morgen moest ik later opstaan, later gaan werken, later dit, later dat. En de inzet van de dag is er niet slechter door geweest. Heb bijna in iemand zijn gat gereden door het simpele feit dat ik achter mijn stuur zoals een driejarig kind zat te geníéten van de zonsopgang. En ik kon het zonnetje (achter glas) zelfs op mijn gezicht voelen schíjnen. Zalig gewoon. Weer een dosis energie erbij dus.
 • My girl. Mijn beste vriendin dus. Had ik ze de voorbije week niet gehad... (mijn Mini-me fluistert "Niet aan denken Cijferkes, ge hebt haar nu wél, en blijft maar dankbaar dat ge ze hebt" en dat doe ik ook)
 • Mijn camera. Er zijn er hier enkelen die al weten dat ik beschik over een professioneel beest. Nu weten alle lezers het ook. Ik ben dus (ook zaterdag trouwens) een beetje de National Geographic -reporter gaan uithangen en ik ben ten zeerste tevreden over mijn macro-opnames van het lieve kleine spinnetje (die nu wel gigántisch lijkt op de foto's **grinnik**) en de prachtige bloemetjes in Bos X. Enorme boost op gebied van ervaring macrofotografie en RAW shoots. (*high five met Mini-me!!*)
 • Ons moeder. Ok, ok, ok,... ik "moest" wel in mijn o zo heilige weekend bij haar gaan werken - en al heeft het fysisch labeur zoals jullie intussen al weten mij toch wel deugd gedaan - maar het "opgeven" van mijn vrije weekend heb ik mij nog geen seconde beklaagd. Ik ben in dit weekend allicht 263 kilo aangekomen ofzo. Man man man, ze kookt zo lekker...
euhm... ik ging het weer kort houden... de tijd vliegt echt hé... straks loopt die rotwekker al weer af... dus tot de volgende zitting !!

23:01 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-03-08

Stop ermee... please... stop...

De rode golven beuken op het zwarte strand... Deze avond meer dan ooit...

 

(voor degenen die niet kunnen volgen.... check mijn twee postjes van 27 januari nog 'ns...)

Rien ne va plus. I'm stuck. En ik ben een zaag ja, ik weet het. Maar het verslechtert er alleen maar op...

00:08 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

05-03-08

wtf, quarter-life crisis?????

C:Documents and SettingsCijferkes>_

hmmmmm... wat gaan we nu ne keer typen...
*tokkeltokkeltokkeltok*

C:Documents and SettingsCijferkes>systeminfo | find /i "up time"

*Enter* 

hm... eens zien wat dit geeft... ah, het resultaat is er al!

uptime = 26 years, 6 months, 15 days, 8 hours, 21 minutes, 48 seconds

hola, beroepsmisvorming... I need to shut down... en hopelijk wordt het een reboot en niet een volledige shutdown

 

Bovenstaande lijkt misschien grappig, maar zo voel ik mij momenteel. Volledig uitgeblust. Op. Moe. Kapot. Alles beu. In niks goesting. Altijd maar willen slapen, nooit uitgerust raken. En zo kan ik maar blijven doorgaan. Maar het kan nog erger: ik heb eens gekeken bij Google. En ja hoor, ik dacht niet dat het zo ging zijn maar de term bestaat blijkbaar al, (wéér een patent en veel geld mislopen!!) ik kwam dit stukje op Wikipedia tegen:

Characteristics of quarter-life crisis may include:

 • feeling "not good enough" because one can't find a job that is at one's academic/intellectual level hell yeah
 • frustration with relationships, the working world, and finding a suitable job or career en ik zeg u: all of them
 • confusion of identity meer en meer
 • insecurity regarding the near future verdomme ja! en na twee jaar alleen wonen wordt het alleen maar nóg duurder!!
 • insecurity concerning long-term plans, life goals ook
 • insecurity regarding present accomplishments nogal
 • re-evaluation of close interpersonal relationships sometimes
 • disappointment with one's job should I even mention what I'm thinking?
 • nostalgia for university, college, high school or elementary school life haha, nee niet direct.... ik wil gewoon vérder met het leven!
 • tendency to hold stronger opinions
 • boredom with social interactions bwah, valt mee
 • loss of closeness to high school and college friends and glad about it!
 • financially-rooted stress (overwhelming college loans, unanticipatedly high cost of living, etc.) zwijgt!!!!
 • loneliness godverdegodverdegodver amaai nog nie
 • desire to have children jaaaaaaaa!!!! hopen!!
 • a sense that everyone is, somehow, doing better than you ok, da nu ook weer nie :-) alhoewel... somehow... somehow wel ja

Dus verdere uitleg moet ik niet geven voor mijn afwezigheid in blogland zeker?