21-03-08

IJs versus allesbrander

Hier hagelt het. Sterrekes beweert op msn dat zij (naast de goden Thor, Zeus, en Tlaloc (dit is de Azteekse versie)) tot de uitverkorenen behoort die ook weersomstandigheden... en -dinges kunnen veroorzaken. Zij hagelt. (vervoeging ww. hagelen: ik hagel, jij hagelt,...? right?)

Mijn fruitsap (in het Hollan... euh Frans heet dat dan jus d'orange) waar ik op deze vrije dag zo'n zin in had stond niet in de frigo. Maar we hebben gelukkig nog ijs.

De ijskappen aan de polen smelten langzaam maar zeker weg door global warming en allicht is dit wispelturige weer (hagel, plots heel veel zon voor slechts een tweetal minuten, en wéér hagel Schreeuwen) er ook het spijtige gevolg van.

Het is hier meer dan twintig graden binnen en tóch heb ik al bijna tien uur aan één stuk ijskoude voeten. IJs. Overal ijs. Mijn hart is ook ijs wegens geen onderhoud met motorolie van het type liefde. Mijn moeder die koud doet tegen mij aan de telefoon over een belachelijke bagatel. En zelfs dit logje bestaat uit ijs. Wat ik bedoel? Het was uren geleden quasi af. Geschreven. Maar het ijs moest zonodig alles bevriezen. En om mij nu pas te laten voort doen met pennen. En alles aan te passen alsof niks nog goed leek. En de triestige hagel is intussen mottige smeltende sneeuw geworden. Of is het om uit deze gevangenis met de ijzige tralies proberen los te breken? Cijferkes goes prisonbreak... woehahah!

En sowieso, om alles in dit armtierige en vooral ijskoude leven in m'n eentje te ontdooien heb ik... Ach, nevermind, ik begin weer te kreften... Ik heb enkel een allesbrander nodig nu. Dringend. Nu zei ik...

 

19:52 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: allesbrander, ijs, dip |  Facebook |

Commentaren

Niet bijster origineel, maar het kwam zo in mij op: "... ik weet dat liefde lente is, maar ook een beetje sneeuw" naar de wijze pen van Toon Hermans.
't Mag nu allemaal koud en ijselijk aanvoelen (en ja, dat weer helpt voor geen méter!), maar ik weet dat die allesbrander diep binnenin je zit. Hier en daar wrikt er zich toch een vlam los zenne, zoals het moment waarop je geniet van de natuur, de zonnestralen, je camerashots ;o) Niet vergeten he!
Daarbij, 't is zaterdag vandaag! Trek de wijde wereld es in... enjoy de medemens :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 22-03-08

De commentaren zijn gesloten.