18-03-08

UPDATE: het kolossale dip(je)

Enkele bevindingen van de laatste dagen.... of misschien wel wéken :

  • dipje zei u? welk dipje? of is het dip zonder -je? neen, het zit allemaal nog veel dieper dan dat. Ik ben er dus nog hélemaal niet vanaf. Maar ik weet wel dat ik er wel zal komen. Mits ik nog veel moed en energie blijf krijgen.
  • Zaterdag was hemels, een echte lentedag, en ô wat kan ik dat waarderen... Wat zei ik nu weer over energie? T.e.m. gistermiddag of misschien wel 's avonds ging het allemaal plots veel vlotter. Lekker handenarbeid in volle zon, twee vliegen in één klap. En daar krijg ik energie van. En weereens moet ik tot het besef komen dat ik veel te weinig tijd in de natuur doorbreng en dat die kantoorjob waar ik toch oooo zo voor moeten knokken heb misschien toch niet alles is wat ik wou... Als het niet voor de centjes was (ik heb er véél meer per maand nu!) stond ik nu al op één of andere bouwwerf en bestond mijn middagmaal uit o.a. pintjes. Genuine! En het is pijnlijk om te beseffen dat ik het verstand en de talenten heb om mijn huidige job te doen. Maar waarom moet dit in een stad vol beton en glas en vooral lawaai en smog zijn? Waarom geen home-office... En liefst ergens een nieuwe home-as-in-thuis op één of ander zonnig (dus energierijk!) eiland à la Tenerife?
    Ach, ik kan maar blijven doordrammen en zagen, maar het helpt ons niks vooruit.
    Behalve Zaterdag met een dikke Z was er ook Deze Morgen, want Deze Morgen moest ik later opstaan, later gaan werken, later dit, later dat. En de inzet van de dag is er niet slechter door geweest. Heb bijna in iemand zijn gat gereden door het simpele feit dat ik achter mijn stuur zoals een driejarig kind zat te geníéten van de zonsopgang. En ik kon het zonnetje (achter glas) zelfs op mijn gezicht voelen schíjnen. Zalig gewoon. Weer een dosis energie erbij dus.
  • My girl. Mijn beste vriendin dus. Had ik ze de voorbije week niet gehad... (mijn Mini-me fluistert "Niet aan denken Cijferkes, ge hebt haar nu wél, en blijft maar dankbaar dat ge ze hebt" en dat doe ik ook)
  • Mijn camera. Er zijn er hier enkelen die al weten dat ik beschik over een professioneel beest. Nu weten alle lezers het ook. Ik ben dus (ook zaterdag trouwens) een beetje de National Geographic -reporter gaan uithangen en ik ben ten zeerste tevreden over mijn macro-opnames van het lieve kleine spinnetje (die nu wel gigántisch lijkt op de foto's **grinnik**) en de prachtige bloemetjes in Bos X. Enorme boost op gebied van ervaring macrofotografie en RAW shoots. (*high five met Mini-me!!*)
  • Ons moeder. Ok, ok, ok,... ik "moest" wel in mijn o zo heilige weekend bij haar gaan werken - en al heeft het fysisch labeur zoals jullie intussen al weten mij toch wel deugd gedaan - maar het "opgeven" van mijn vrije weekend heb ik mij nog geen seconde beklaagd. Ik ben in dit weekend allicht 263 kilo aangekomen ofzo. Man man man, ze kookt zo lekker...
euhm... ik ging het weer kort houden... de tijd vliegt echt hé... straks loopt die rotwekker al weer af... dus tot de volgende zitting !!

23:01 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Hey ... ...Cijferkes, ik vind jou terug via 'Lentesneeuw' ;o). Bedankt voor jouw reactie, maar dees madam is ook zonder make up mijn 'goesting' wel. Ze heeft een natuurlijke schoonheid waarvoor ik wel val, en ok de foto die ik plaatste is ook wel héél erg knap maar veel ge-fotoshopped waarschijnlijk ook wel ;o).
Ik kom hier wel meer lezen, en ik vind het fijn dat je stilaan toch weer uit je dip komt !
Een goeie vriend zei me ooit : het is nooit zo donker of het wordt weer licht ... Een zin die me altijd is bijgebleven en waar mezelf regelmatig aan optrek ;o).
Hopelijk kan je vandaag van de zon genieten, morgen is't weer gedaan ...

Gepost door: Stekelbeesje | 19-03-08

blij... om telezen dat je de dip te boven gekomen bent,zo mogen we het lezen.Ondanks het feit dat het weer niet meewil,krijgt iedereen wel wat extra energie van die eerste zonnestralen,hé.geniet ervan!

Gepost door: Peggy | 20-03-08

@ Pegsken Zei ik dan dat de grote dip over is? Nee toch? Ik zei zelfs dat het nóg dieper zit als dat ik oorspronklijk dacht. Zelfs de titel van de post is nog altijd "kolossále dip", en ik highlight alleen maar enkele positieve lichtpuntjes... Lichtpuntjes die ik in de vérte ergens zie... Maar van mijn "dip" ben ik nog lang niet vanaf hoor.... :-(
Dus ja, ik ben op de goeie weg, maar dat ben ik al van in "het begin" van de dip, en van elke dip. Als ik niet altijd alles zoveel mogelijk van de positieve kant bekeek, of op z'n minst probéérde, dan lag ik al lang op't kerkhof zulle...
Zonnestralen, welke zonnestralen ;-) 't weerbericht voorspelt weer veel goeds ;-)

Gepost door: Cijferkes | 20-03-08

Dip(jes); ze moesten het verbieden. Veel sterkte!

Kunnen we die foto's van jou trouwens ergens bewonderen? Ik zou wel eens willen weten of dat lief klein spinnetje mij kan doen huiveren. ;)

Ik had al eens wat rondgelezen op je blog de dag voor jij op de mijne reageerde. Ik vermoed dat wij elkaars links in de reactie op een log van een andere blogger tegengekomen zijn. Ik heb je ondertussen ook aan mijn feed toegevoegd; blijkbaar had ik dat nog niet gedaan.

Gepost door: Evelien | 21-03-08

Just passing through... mja, op den duur weet ik niet meer goed wat ik kan zeggen om je écht op te monteren. Niet dat dat per sé het doel moet zijn. Weet gewoon dat ik met je inzit... oké?
Knuffel!

Gepost door: Lentesneeuw | 21-03-08

aaaah ok,klinkt begrijpelijk maar ben ik dan de enige die toch wel enkele moedige zonnestraaltjes bespeur tussen de smeltende sneeuw?Aah misschien ben ik veel te positief.ik vond jouw lichtpuntjes al fijn om te lezen,anyhoe!

Gepost door: Peggy | 21-03-08

De commentaren zijn gesloten.