26-02-08

Bikerman Cijferkes

Ik heb een knoop doorgehakt. Heb mijn bakkebaarden laten staan in een vorm dat ik het nog nooit van mijn leven gedaan heb. (Don't ask!!! Knipoog)
Hewel, ik zie er dus vanaf nu om eerlijk te wezen uit als een stoere motard (*kuch*kuch*)

Ok, ok, die bakkebaarden zullen mij wel vlug genoeg tegensteken... Maar de knoop is dus wel écht doorgehakt hè mensen,...

Ik heb nl. ontzettend lang zitten twijfelen, ik ben vele hindernissen tegengekomen op mijn weg, zoals daar zijn: ons moeder die met de woorden "rijdende doodskist" afkomt enzo... Aangenaam is anders... Maar ik ga nu mijn eigen willetje tóch doordrijven sie!

Ok, en naar garagisten (met alle respect!) moet je nog altijd in garagístentaal schrijven, vind ik... :

Hebben jullie soms geen schone okkazie voor mij met als maximaal vermogen 125cc/11kW ? Moet wel ingeschreven kunnen worden met een motoplak maar mag niet deze twee waarden overschrijden zodat ik er met mijn gewoon B rijbewijs (auto) kan mee rijden, voor dagelijks woon/werk verkeer (Cijferkes City -> Brussel -> City of Numbers), afstand 31km enkel.

Let op het woordje okkazie... mét K & Z ... heeeerlijk om hun taaltje (wie heeft er nog nooit zo'n bordje op een auto die buiten voor de garaasj staat gezien?!) eens eventjes over te nemen hé :-)

En met dank aan minister (of is't ex- minister? I dunno... wie kan er die politiek NU nog volgen?) Landuyt voor de herinvoering van deze prachtige regel (nvdr.: elke moto met als maximale cylinderinhoud 125cm³ én een maximaal vermogen van 11kW (=kilowatt) mag bestuurd worden door iemand met een gewoon B (ofte auto-)rijbewijs, op voorwaarde dat je het al twee jaar of langer op zak hebt! Prachtige wet, toch?! Don't you just LOVE it?!)

Allez, te hopen dat ze mij nu een vrie schuune occasie kunnen verkopen hé... En dan rest er mij enkel nog om mij een kinky leren pakje te gaan kopen... En wijle weg!

Commentaren

maar die 'kinky' leren pakjes hebben ze niet in zulke grote maten, denk ik ....... oei, oei, 'k hoor al GRRR... 'k ben al weg, 'k ben al weg !
salukes, slaapwel cijferdinkskes

Gepost door: luna llena | 26-02-08

@ Luna neen, blijven proberen, ik "grrr" niet :-)

p.s.: je zou ervan kunnen opkijken in welke maten ze dat allemaal hebben... ik vermoed dat het zelfs in jouw maat beschikbaar is... dus voor mij moet het dan ook helemaal geen probleem zijn :-D

(ouch...)

Gepost door: Cijferkes | 27-02-08

Ik hou wel van mannen op een motor
Ze doen me aan mijn papa denken ;-)

Veel succes in je zoektocht!

Gepost door: saartje | 27-02-08

nja ik weet alleen dat het geen genot is dagelijks van gent naar brussel dus ik weet niet waar cijferkescity ligt maar ik hoop dat dat merkbaar dichter ligt bij bxl.Nija we looove our bike,vooral op zonnige dagen (heel occasioneel dus)

Gepost door: Peggy | 27-02-08

haha saraldis, ik denk niet dat aan je papa denken, cijferkes zijn bedoeling was!

Gepost door: amber | 27-02-08

graaauw men on bikes... men on bikes in leather suits...
men on bikes in leather suits and nothing underneath...

ok ok ok ok even blazen....
euh cijferkes... je hebt niet veel openingszinnen meer nodig met een bike. gewoon helm afnemen en de rest zal wel volgen...

kiss kiss

Gepost door: elena | 27-02-08

helaba, cijferdinkskes , verkeerde insinuatie hoor, mijn "maat" is zeker beschikhbaar, no problem, en ne motard (met ne harley davidson dan nog) heeft me al een ritje beloofd, zodra het wat warmer wordt ...
och, en wie weet , draai jij ook nog 'ns langs hier af ??
lieve groet

Gepost door: luna llena | 28-02-08

Ah zo! Meneer gaat zich ne moto aanschaffen?! Maar euhm... max ne 125... heet dat officieel ook ne moto? Da's toch niks vergeleken met ne Suzuki GSXR 750 of nen R1... hé? Allez ja, vroeg me maar af: hoe rap rijdt ge dan en is 't wel veilig genoeg om er helemaal mee naar den Bruksèl te crossen? :o) Mijn vragen houden uw geluk helemaal niet tegen! You ga maaaaan!!!

Gepost door: Lentesneeuw | 28-02-08

@ Sterrekes "officiéél" moto "héten".... Tja, zo zwaar is 125cc nu ook weer nie, weet ik wel, maar ik heb geen zin, tijd en gel... euhmmm, en ik ben te gierig om aan mijn rijbewijs A te beginnen, en allicht veel beter sowieso dat ik met "iets lichts" begin om op mijn gemak te leren rijden op twee wielen... 't Is tenslotte al een immens verschil met een 49cm³ (=iets à la Camino ofzo dus) dat slechts 45km/u mág hé... En die tot 125cm³ (én max. 11kW) hebben geen ringetjes en kunnen gemakkelijk de 120km/u aan... en meer ook... Nu niet dat we er op onze wegen nóg meer dan 120 mee mogen, maar soit. En zulke snelheden ga ik er tóch zelden mee doen (want voor zo'n kleine cilinderinhoud is het trouwens niet zo super goed, vooral om het over lánge afstanden te doen, dus idd, een autostrademoto is een 125 helemaal niet) En op de baan van Cijferkes City (GIJ weet natuurlijk wél waar dit is :-D) naar Brussel is het tóch o-ver-al 70 of 50... (op uitzondering van een stukje van enkele honderden meters waar je 90 mag rijden) En op de koop toe: 125 verbruikt stúkken minder brandstof én de taks en de verzekeringen zijn ook een pak minder dan op "volwaardige" moto's... Nog meer argumenten nodig, mijn loeke? :-)

Gepost door: Cijferkes | 28-02-08

Sta me toe sjoeke... 't is allemaal heel waar wat je daar zegt. Alleen jammer... geen Harley Davidson & The Marlboro Man-gehalte dus :o) Want daar kick ik wel een beetje op, in feite, van die ruige venten op hun stalen ros GRR!
Daarom niet minder plezier gewenst zenne! Laat u maar es goed uitwaaien deze zomer...

Gepost door: Lentesneeuw | 28-02-08

@ euhm... bijna iedereen behalve Sterrekes @ Luna: 't is u vergeven ;-)
@ Amberke: mercikes, ik zou nét hetzelfde gezegd hebben :-D
@ Elena: Een graaauw van mij terug. But I'm still hard to get... :-D
@ Peggy: de afstand van mijn kottenhuizeke tot aan de parking in Brussel is net geen 32km... Hmmja jong, tegen wie zegt ge 't... Het is daarom da'k een "gedwongen ochtendtype" ben geworden... Om zes uur vertrekken om geen file te hebben 's ochtends en om om 16h te mogen stoppen met werken en weinig file te hebben op weg naar huis.... En treinen.... been there, done that, ben ze kotsbeu... ik woon zelfs 50 meter van een station... maar ik haat ze. Heb ooit eens een overdosis treinen gehad :-)
@ Saartje: de firma dankt u :-) .... en dat van uwe papa zal ik maar met een kruiwagentje zout pakken zeker ;-)

Gepost door: Cijferkes | 28-02-08

Sta MIJ toe Schattemieneke, 't zijn niet enkel scooters hé die 125cc beesten, blijkbaar heeft uwen allerbeste vriend Google u in de steek gelaten deze keer, oooooh ;-)
En ja, mss van minder belang, maar ik was ook nog vergeten zeggen dat dit soort categorie (125 dus) ook met een motoplak rondrijdt hé... En om u wa googlewerk te besparen:
watch this! :

http://www.fl.honda.be/content/motorfietsen/modelen_shadow_125.html

En nog ne keer iets: WTF, moet GIJ soms op MIJ kicken ofwa... OMG :-) En ik dacht dat we elkaars type niet waren... hahah ;-)

Gepost door: Cijferkes | 28-02-08

Ach ja... Ik weet wel dat er ook voor 125'ers degelijke kuipen en allerlei accessoires bestaan. Maar wat zijt ge met al dat schoons als er NIKS onder zit? ;o) Nope... ik blijf erbij... niks liever dan van 0 naar 100 te kunnen gaan in 3.5 seconden (en dan rijdt ge nóg niet te snel he!), uwen helm bijna door uw voorhoofd te voelen vliegen en in de bochten millimeters van de grond te hangen :o)
Ik zal es naar u zwaaien (als ge mij al zult spotten), als ik u voorbij vroem op mijn monsterke 696!
http://www.ducati.com/en/bikes/my2008/Monster/M696-08/presentation/index.html
Haidijooo MF (voor te lachen he - rofl :D)

Gepost door: Lentesneeuw | 28-02-08

@ sterrekes zotte doos! hebt ge trouwens ooit al es meegereden op ne moto hé????? nu gij! :-D

Gepost door: Cijferkes | 08-03-08

De commentaren zijn gesloten.