20-02-08

openingszinnen... euhmmm, juist ja...

Ok, zonder te willen stoefen eerst een stelling van exact vier woorden, vier, niet meer of niet minder: sociaal ben ik wel. Er zijn enkele getuigen in Blogland die me in't echt kennen. Dat díé spreken. Ik zeg dit op zo'n "aanvallende" manier enkel en alleen om critici -die mij tóch niet kennen of enkel denken dat ze mij wel kennen- een beetje af te schrikken vóór ze de kans krijgen om te zeggen wat ze zouden durven denken. Want ik zou volgens hun wellicht wél opscheppen. En dat gun ik hun niet. Maar neen, ik stoef niet. Of ja ik doe het wel. Maar dan is het alvast niet de bedoeling.

Anyway, ik ben dus sociaal, ik zeg het zelf, nah! En nu komt de mouw uit de aap gekropen (zie je het al voor je??? gebruik die verbéélding mensen, komaan hé!):
Sociaal of niet, nieuwe contacten leggen is niet altijd even vanzelfsprekend. Wat zeg je tegen het prachtig glimlachende meisje dat op de hoek van 't straat staat te wachten tot ze haar komen ophalen? (ik woon aan een station). Verlegen als ik ben (niet echt dus) merk ik ze voor het eerst op bij het verlaten van mijn trouwe viervoe... euh auto. Ik kijk recht in haar diamanten oogjes en ze glimlacht nog mooier. Ik knik eens vriendelijk en steek de straat over langs het zebrapad dat uitmondt aan mijn voordeur (neen dat hebben de mannen van 't stad er niet om gedaan, zó belangrijk ben ik nu ook weer niet), smijt in de meest elegante cowboystijl mijn sleutelbos in de lucht om de sleutel van mijn voordeur sneller te vinden, knal hem in het slot, doe alsof ik iets vergeten ben, en loop weer naar mijn vierwieler op de parking enkele meters achter het onbekende stralende meisje. *pwik*pwik* zegt ie als ik de deuren discreet met de afstandsbediening open en ik open de koffer en de valse bodem ervan en rommel daar wat in rond tussen de startkabels, reservejas en reserve paar schoenen dat ik altijd bijheb on the road. Zodoende sta ik met mijn rug naar haar, dus besluit ik om de valse bodem weer in zijn oorspronkelijke staat te brengen, de koffer dicht te gooien en naar het passagiersportier te stappen. Ik zie dat ze mij in het oog had, en al even snel kijkt ze (verlegen? 't was te donker...) weer weg als ik heel eventjes in haar richting loer. Moi neemt de papieren die op de passagiersstoel liggen (en er in principe ook moesten blijven liggen tot morgenvroeg) en haal ze uit de Japanse blikken doos op wielen, doe hem weer op slot, en ga weer richting voordeur. Ik passeer ze deze keer op twee meter afstand in plaats van drie. Deze keer glimlach ik nog net iets liever terug en trakteer ik ze op een knipoog... En loop verder. De voordeur van ons gebouw staat nog open en ik zoek -o jawel- met opzet extra lang naar de schakelaar van het licht. Ik doe traag maar zeker de deur achter mij dicht en denk damn... Op het verdiep onder mijn stekje kom ik mijn zieke gebuur tegen met zijn woef die hij juist wou uitlaten. We babbelen een tweetal minuten en tegen dat ik op mijn eigen appartementje ben en aan de straatkant naar buiten ga kijken is ze spoorloos verdwenen. Damn bis. Ik open de ramen waar ik zopas doorheen keek en ik hang mij er met mijn romp door, maar tevergeefs... Niks meer te bespeuren. Damn tris. Allicht één van haar ouders of haar vriend of echtgenoot of... -I dunno- iemand die haar intussen heeft gekaapt met zijn stalen ros. En ik blijf heel eventjes verweest achter en vraag mij af wat hier de ideale openingszin was geweest. En uiteraard verwacht ik hier van mijn trouwste en minder trouwe lezers een hypothetisch antwoord op. Ofwel, gewoon, heel eventjes: een kleine, lieve troost ;-)

Slaapwel! 

Commentaren

Tja... wat is de perfecte openingszin? Ik ben geen man, dus ik weet niet wat ik tegen dat meisje zou gezegd hebben? Maar ik ben een vrouw, en ik zie me daar al staan... wat zou ik willen horen? Iets heel grappig Bijvb.: 'Wauw! Je ziet er in 't echt nog veel beter uit dan op 't scherm!'... Ze zal beginnen lachen en het ijs zou gebroken zijn... Maar sociaal als je bent, zal je tegen de volgende keer al wel iets in gedachten hebben zeker?

Wens je een mooie dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 21-02-08

Rofl! Ge stond weer goe scherp precies, zalig :)
Waarom hebt ge eigenlijk altijd reserveschoenen bij??
Voor een antwoord sluit ik me effe aan bij M&M, wegens zelf niet al te scherp voor het moment...
Voor de rest: you know how to play the game, ben fier op u! En dat is heel wat als het komt van die met het perfecte lijf, thanx for the support in that area ;)

Gepost door: Nina | 21-02-08

@ M&M Bwah, "sociaal als ik ben"... in openingszinnen enzo is dat ietske minder... of misschien ietske véél... da's nu net het probleem... een openingszin in een oud-ballen-café, discotheek vol 18-jarigen, of gewoon een danscafé vol leeftijdsgenoten of desnoods in een typisch aanhouderskot (knipoog naar ***) is het zelfs nog makkelijker... Maar in dít soort situatie... I dunno... :-S
En ze was echt wel waaw zenne :-) zucht... ;-)
Ook een mooie dag voor jou!

Gepost door: Cijferkes | 21-02-08

@ Nina Op scherp? Ikke? Wanneer NIE? ;-)
Reserveschoenen.... Euhmmm... ik ben een driejarig jongetje dat soms wel eens in de modder terechtkomt met de schoenen die hij aanheeft... ofzo :-) (Mais enfin, met wat vult een mens de valse bodem van zijn koffer anders? Cannabis? Lijken? Blikjes bier?)
Superhetero of nie, ge weet toch al da'k atypisch vent ben op bepaalde vlakken? M.a.w. ge wilt echt niet weten hoeveel paar schoenen ik heb... Waaronder ééntje in de auto... Mijn vorige paar (versleten) loopschoenen (jup, ik heb een apart paar schoenen waar ik in principe enkel mee ga joggen/lopen... én ik zit aan mijn tweede paar NB's intussen...) doen bij deze dienst als reservepaar-voor-in-de-valse-bodem-van-mijn-voertuig. Zo zit dat sie. En hell yeah, ze hebben al ne keer heel goe van pas gekomen, ik kan't u zweren...
Voor de rest: alles wa ge gezegd hebt ná "voor de rest" versta ik bogot voor de helft nog nie. Chill out en zeg het eens wat duidelijker. Ofwel ligt het aan mij. 't Is hier om kreezie te worden op't werk :'( druk-druk-druk sucks.... xx

Gepost door: Cijferkes | 21-02-08

:) Ik geef je volledig gelijk, sociale contacten leggen is niet gemakkelijk. Maar het helpt als je jezelf openstelt voor anderen!

Perfecte openingszin? Alleszins niet wat ze in tegenwoordig in de roddelboekjes schrijven aka een ijsblokje laten vallen en zeggen 'voila het ijs is al gebroken'
Dat is echt zooo het einde!

Gepost door: Treee | 21-02-08

hahahaha Ik zie het zo voor mij :D

Het is voor een 'jonge gast' helemaal niet gemakkelijk om ijs te breken lol en daar profiteren meisjes een beetje van hehehe.
Ik moet niks zeggen zenne, ik ben ook een 'sociale', maar als ik een mooie man zie, dan heu...zijn m'n hakschoentjes ineens veel te hoog!

groetjes ;-)

Gepost door: maike | 21-02-08

Oh daaaamn! Da's een moeilijke zenne, Cijferkes! Ik zou het ook zo direct niet weten (sorry dat ik u zo moet teleurstellen). Mja, 't aanhouderskot... daar zat dan ook het volk waar ge volledig zelfverzekerd kunt beginnen tegen gelijk welke meid met foute riem ;o)
Een openingszin dus ... "euhm... stade gij ier veel?" of "moet ge mijn extra paar schoenen es zien ;;"
Grapjes dus :o) Nee, ik zou het ook niet direct weten hoe je een wildvreemde jongedame succesvol kan aanspreken... en idd, je weet niet eens of ze al dan niet bezet is... nou ja, niet dat dat er veel toe doet. Vragen is weten, natuurlijk.
Dan rest me enkel nog een troostwoordje te deponeren: volgende keer beter mateke *schouderklopje*

Gepost door: Lentesneeuw | 21-02-08

Als ze daar nu morgen opnieuw staat kan je haar zonder zorgen aanspreken

...ze staat daar dan wellicht niet toevallig.

Gepost door: Barbara | 22-02-08

euh ik zou haar de link naar mijn blog in de handen proppen,maar dat ben ik dan hé,welbespraakt op het scherm :)$>==

Gepost door: Peggy | 22-02-08

Toch niet zo scherp dus...
Dan nog maar eens proberen : Voor de rest: gij hebde gij dat al heel goed aangepakt met daar wat op uw gemak te staan rommelen, dat is al een begin. Kzen fier oep aa! Merci voor de steun met uwe euthanasie.
Lukt het nu beter??

Gepost door: Nina | 22-02-08

@ Niejnaahhh - merci maar ik had het intussen wel al door... had vorige reactie idd tijdens een redelijk onscherp moment erop geflanst :-)
- graag gedaan voor de euthanasie... hij moet maar zo geen lul zijn...
- dikke merci om fier oep maaj te zaajn :) mijn waardering is torenhoog!

Gepost door: Cijferkes | 23-02-08

Oei gij zijt ziek! Het helemaal eens zijn met mij, never seen before! Mail ondertussen alweer ok?

Gepost door: Nina | 23-02-08

woehahah (@ nina) het helemaal eens zijn met iemand? ikke? never

ziek...? in't koppeke? al jaren zenne :-)

Gepost door: Cijferkes | 23-02-08

Waw ik vind, voor nen IT'er, dat hij het goed doet... raad vragen...respect!!

Gepost door: elena | 24-02-08

de tofste openingszinnen zijn toch de meest onverwachte. Zoals bij een strandwandeling het ijs breken en zeggen "ik heb zin om u van een duin te duwen"...al denkik dat "ik heb zin om u van den trottoir te duwen" mss toch niet aangeraden is...niet iedereen snapt humor als het op zich afkomt :-)

Gepost door: syho | 24-02-08

Tja Openingszinnen! Zo simpel mogelijk zijn. Mijn nieuwe strategie! Niet speciaal uit de hoek willen komen! Gewoon: Hey, op wie wacht je nog zo laat op de avond? En rustig gesprekkje aanknopen!
Misschien stel ik het wat te simpel voor!

Gepost door: Einstein Brain | 24-02-08

De commentaren zijn gesloten.