18-02-08

Cijferkes ten huize Sterrekes

Allez Cijferkes, zeg het gij eens...

Watte jong, wa moete kik zeggen?

Ah, we gingen toch samen ne post schrijven? Twee zotte schrijverstalenten bijeen. Dat zou nogal vonken geven... had ge gezegd...

Ik zal dan maar "ja" zeggen zeker, want ge denkt natuurlijk weer da ge mij kunt laten zeggen da GIJ da in feite had voorgesteld. Maar nee, om de goede vrede te bewaren (en tevens blijf ik -zoals gewoonlijk- toch ô zo bescheiden) : inderdaad, het was weer een briljant idee van bibi. 

Bibi... in de zin van "Sterrekes"? De bevallige dame in het roze? Ofte mezelf, moi-même, ikke dus eigenlijk. Maar toch bedankt voor het compliment, want inderdaad, uit mijn ingenieuze brein worden wel vaker zulke "briljante" ideeën geboren.

Goed. Dus ge blijft dezelfde toer opgaan. Ge weet maar al te goed dat wanneer men bibi zegt dat men de eigen persoon bedoelen wil. Maar ja, ik moet toegeven dat je ook blogtalent hebt. Maar nu komen we wel stilletjes aan op dreef maar hebben we in feite nog altijd geen onderwerp. Waar gaan we het nu over hebben vanavond in ons gezamelijke schrijfsel? Enig idee, juffrouw?

Wel, mijn beste jongeheer. Ik had gedacht onze lezers deze keer te trakteren op iets extra-ordinairs, iets ongelooflijk overweldigend. Ze moeten van hun stoel liggen, zoniet onder! Ik ga er eens over nadenken op weg naar de proviandkast... ook een koekje?

Tja, ze is al weg, dan kan ik niet weigeren zeker? Goh, maar dat jullie nu onder jullie stoel liggen wil ik nu ook niet op mijn geweten hebben. Het kan misschien nog meer lijden worden dan deze zetel die mijn rug in zijn greep heeft. Ah, kijk, daar is madam sie. Hmmmm, notekes en bugelkes...

Wablieft? Is mijne zetel nie goe genoeg voor meneer, nee? Breng in 't vervolg zélf uwe zetel mee hé zeg, en aja, ge kunt er ineens buiten mee blijven zitten! En die nootjes en chips... 't is toch al wa ge krijgt ze vanavond. En uwe kriek is wééral leeg? (man man, da fret en da doet op een ander zijn kosten! 't Is eraan te zien dat ge blut zijt zenne)

Maar alé meiske, we gingen het wel ludiek maken, maar nu niet overdrijven hé. Een beetje zeveren, ok, maar we gaan het ook nog wat realistisch houden. Subiet geef je onze lezers een beeld alsof we kat en hond zijn. Ja, okeeeeeee, dat is ook zo wel een beetje, maar dan om elkaar wat te plagen. We amuseren ons toch weer eens goed hé mateke. Maar ik wil geen van onze lezers de indruk geven dat we niet overeenkomen ofzo hé. Tja, die zetel heeft nu eenmaal zijn beste tijd al gehad hé, en ge weet da'k écht wel last aan mijne rug heb soms hé. Maar nu hebben we nog altijd geen onderwerp hé, dju toch!

Natuurlijk, venteke. Ge weet wel dat ge mijn uitingen altijd met een korrelke zout (ah, btw, zijn er nog nootjes?) moet nemen hé. Ik drijf graag over... Maar je hebt gelijk. We amuseren ons zeker! Zo hebben we aan deze "rotzondag voor singles" toch weer een positieve draai weten te geven, nie? In feite wel een goe gedacht van u (jaja, die eer komt u volledig toe deze keer). Soit. Een onderwerp... misschien over hoe een vriendschap is begonnen op Skype, om zo over te gaan op msn en vandaar naar de blogwereld werd getransfereerd? Zie, en nu vraag ik u zelfs al in real life of ik nog geen okselvijvers heb! U mag er wezen, beste vriend.

Natuurlijk moest het met een vrachtwagentje zout genomen worden... What's new?! Maar ach, van dat soort streken heb ik ook wel eens last hé... Maar goed, lijkt mij een prima onderwerp. We lijken trouwens weer dezelfde toer op te gaan dan in de Skype-tijd hé. Hoe laat is het intussen al? Ai... dat gaat pijn doen morgenvroeg. Bij mij althans. Maar ja, moe ben ik nog altijd niet. Jaajaaa, ik hoor u al bezig: "er nog wat langer inliggen hé Cijferkes"... tja, je hebt een punt. Maar ach, gedane zaken... Juist ja. Goh, waar zullen we beginnen? Over onze nachtelijke escapade in aanhouderskot X heb ik al eens iets op mijn blog zitten kriebelen... Hmmmm... Of die aller-, allereerste keer dat we het centrum van je thuisstad onveilig gemaakt hebben...

Hehe, of onze Sherlock Holmes versus Colombo brainstorm momenten. En die keer dat ge mij hebt getrakteerd op ne meter wafel. Ja, echt, nog nooit zo ne lange wafel meegemaakt! Oh, om nog maar te zwijgen over het ‘spiegelincident' op die grote parking daar (geen verdere details) en de dolle rit naar Taxipost om toch maar op tijd uw fameus ‘pakske' te kunnen ophalen. Alles voor de vriendschap hé man! :o) Jaaaaa, ik heb u ook graag.

As you were saying, we have a history, indeed. Dan heb ik nog niet gesproken over het feit dat ik wellicht zonder jou nooit was beginnen bloggen.

Ach, wat er in zit, komt er sowieso altijd uit hoor.

...al heeft men soms een "firestarter" nodig om het eruit te krijgen...

... maar eens de diesel op dreef... Oeps! Geen nootjes meer... en de bugels zijn ook al op. Damn.

En die Cola Light hangt mijn voeten uit. En HOLY SHIT... is het al zo laat!? Ik zal dan maar eens aanstalten beginnen maken om naar huis te gaan zeker???

O ja, gelijk de vorige keer... toen je met geen STOKKEN buiten te krijgen was, hé... hé... hé??? Ik weet het. De zetel moet maar zo goed niet zitten ;o)

Grrr... Right. Ik zal maar zwijgen zeker?!

02:17 Gepost door Cijferkes | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

aha... een duo-postje van twee van mijn favoriete bloggertjes... wie had dat ooit gedacht? :-)

Gepost door: saartje | 18-02-08

Haha Ik kom hier ook al even piepen! Hoe is het daar? Hang je nog aaneen? Zoals ik op mijn blog ook al zei: 't is bijna middag en daarna is 't nie lang nie meer nie!! :os

Toffe reacties he zeg! :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 18-02-08

@ my partner in crime nee jong niks dood, ik ben klaarwakker en ik versta het zélf nie :)

ik barst gewoon van de energie... en ik wil naar buihuitennnn gaahaaaan... zo e schoon zonneke, toeme toch, wa zit ik hier binnen te doen.... :)

Gepost door: Cijferkes | 18-02-08

Oei? Dan vrees ik voor het ergste... dan moet ge uwe klop nog krijgen, aiaiai... bijna gedaan zeker nu??? Dan kunt ge nog van de allerlaatste zonnestraaltjes genieten!
Ciao...

Gepost door: Sterrekes | 18-02-08

Aha! Ik ben dus niet de enige waarmee ge zo discussieert, oef!

Gepost door: Nina | 19-02-08

@ Nina PATC euhmmm... bij u is da nie in real life... gelukkig ;-)

Gepost door: Cijferkes | 19-02-08

Ja, Nina... prijs u maar gelukkig ;o)

Gepost door: Sterrekes | 19-02-08

Tuurlijk wil ik dat met u eens doen, en nog zoveel meer ook, booyaah!
En hoe, bij u is da ni irl, 'gelukkig'???

Gepost door: Nina | 19-02-08

:D SNOTJOENG!!!

groetjeuuus ;-)

Gepost door: maike | 19-02-08

Hahahahaha en ze doet dat dan nog ook ze!!! :o)
(ons maike dus... die me heeft getrakteerd op dezelfde reactie)
We zijn dus SNOTJOENGS! :o)))

Gepost door: Lentesneeuw | 19-02-08

lieve Maike toch... Ge wou het precies nie goe geloven dat we het postje samen hebben zitten maken?
Toch wel zenne, met de laptop van schoot naar schoot, gedurig die laptop zitten doorschuiven, en maar gieren en lachen en toestanden à la "nee ge moogt nu nog nie kijken want mijne zin is nog nie af stouterik!" en nootjes morsen etc etc etc...

Kortom, een aanrader aan alle bloggers die elkaar IRL ook kennen! Doe het ook eens! Wij hebben er geen patent op! (alhoewel miss *** zet ons dat niet op gedachten? kassa kassa!! ;-) )

Gepost door: Cijferkes | 19-02-08

jawel jawel Ik kan me dat zelfs hééééél goed voorstellen :p

ps: En als gij niet gelooft dat ik dat geloof...gelieve me dan te mailen lol

Gepost door: maike | 19-02-08

super... leuk ding, tof gedaan.

kiss

Gepost door: elena | 19-02-08

Ach Ik wil er geen patent op hoor. Ik moedig het juist ook aan! Allen met de laptops naar buiten en bijeen gaan kruipen :o) Bevordert zowel het sociaal contact áls het schrijversintelect :o))
En nu terug naar m'n werk
-over and out-

Gepost door: Lentesneeuw | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.