29-01-08

When you're down, and troubled,...

...and you NEEEEEEEED some loving care... And nothing, (ooh) nothing... is going right... Deze mooie woorden van ons Carolleken zijn enorm van toepassing dezer dagen... En wel om drie redenen. Drie mensen, of in principe vier individuen, maar de eerste twee kan ik in één puntje samenvatten:

  • Mijn twee beste maten. Mijn makkers. Mijn partners in crime. Min moaten (neen ik ben niet West-Vlaams maar ik hoor die toal wel stief heirne en ik had gewoon zin om eens "min moaten" te zeggen!) Ik heb misschien de laatste dagen ietwat minder aan die twee copains van mij gedacht, maar eigelijk zijn het schatten van venten. En ik kan er altijd bij terecht. Why the fuck, waarom ben ik daar geen raad of troost gaan zoeken in't voorbije weekend? Koppige stomme kloot da'k ben :-) Ok, er aan gedácht heb ik wel. Denken was misschien het verkeerde werkwoord. Maar ik moest gewoon mijn stalen ros genomen hebben en hun een bezoekje gebracht hebben ofzo... Meer niet. Ach ja,te laat, niet erg, volgende keer beter.
  • Een bepaalde lotgenoot die meeleest en ook blogt en die ik in het echte leven ook ken... "ach die zal het wel te druk hebben met haar huiswerk..." (Mijn grootste en meest aandachtige fans zullen wel weten over wie ik het heb...) Maar nu heb ik zoiets van "dju toch het kind, ocharme da schaapke, ze heeft het ook nie gemakkelijk, verre van... gedeelde smart is halve smart, right?" Maar ach ja, gedane zaken, wat nemen die nu alweer?
  • And last but not at all least: mijn béste vriendin. Nogsteeds heb ik haar nog niks méér verteld i.v.m. mijn blog. Niet dat ik niet wíl, maar ach, het juiste moment is er gewoon nog niet van gekomen, meer niet. (of om het met één van mijn levensfilosofieën te zeggen: Ik heb tijd. En mijn baas heeft geld. En vrijdag heb ik zijn nieuwe slee gezien... Aargh, don't get me started...) Maar ik durf wedden dat "my" girl bij het vinden van genoeg tijd ook slaafs zou komen meelezen - tenminste van zodra ze ooit eens te weten komt waar mijn blog zich überhaupt ergens op het www bevíndt. Maar man-man-man, wat heb ik ook aan haar veel. Enórm veel! Echt wel joch. Nie te doen. Een tiental dagen geleden ben ik bij haar thuis (ze is dan uiteindelijk nog gaan samenwonen ja!) haar pc én die van haar ventje op internet gaan aansluiten. Want de snoodaards van provider X willen dat je met abonnement Y via slechts één pc op internet kan. En dat terwijl het koppel in kwestie scherm, muis en toetsenbord gaat delen voor twéé pc's (ja ook dáár heeft bibi de technische support voorzien om dat allemaal in orde te krijgen - meerbepaald met een KVM switch voor de techneuten en/of nieuwsgierige mensen onder ons...), dus zodanig dat er tóch sowieso slechts één pc tegelijkertijd op internet kán! En nog vanalles van kleine pc-issues die ik dan maar ook meteen heb opgelost. En zij content natuurlijk. En terecht; want ik ben goed in wat ik doe. (als ik zo begin te stoefen op mijn eigen zit ik óverduidelijk niet in een dipje, nvdrTong uitstekend). Tot vandaag. We gingen samen iets drinken onder de middag, we werken nl. allebei in hartje Brussel. Krijg ik me daar toch wel DRIE cadeautjes van haar zeker!?! + teveel centjes voor die KVM-switch... En de lepe kip had het netjes in een enveloppe gestoken die ik pas op mijn kantoor mocht openen... Hmmm... heb ze dan maar direct onder haar voeten gegeven via mail :-) "Maar meiske toch, de aankoopprijs terugbetalen + de rest in natura..." (natura = vriendschap dus voor de vetzakskes onder ons - óf voor de veggie-verslaafden die aan groentjes dachten...) "...daar was ik al méér dan tevreden mee geweest!!!"
    Ik zie haar doodgraag zenne, 't is mijn mateke. Een don't touch of-slagen-kunt-ge-van-Cijferkes-krijgen -mateke. Maar ach ja. Nobody's perfect ;-)

En dan komen we weer aan bij onze klassieke moraal van 't verhaal hé... Dipje is om zeep. Voel mij héél goed. Meer slapen helpt. Routine in't leven proberen krijgen ook. En vriendschap is meer dan goud waard. En daarmee is alles gezegd!  

Commentaren

goed om te lezen dat ons cijferkes zich beter voelt.Nu de rest nog en we zijn weer vertrokken.bedankt alleszins voor het mooie stukje neer te tokkelen

Gepost door: Peggy | 29-01-08

merciekes Pegsken :) ik waardeer echt uw bezorgdheid! zal u morgen proberen mailen! x

"bedankt" voor het mooie stukje? ben ik nu zó goed? :-) ge doet mij blozen jong!!

Gepost door: Cijferkes | 29-01-08

Tof dat je door dat dipje geraakt bent. Je hebt het verhaal errond ook heel mooi gebracht... ja jong, ik vind je heel erg goed.
Groetjes

Gepost door: Breeg | 29-01-08

oef! Al wat je hier hebt beschreven, heb ik gevoeld zie!
Doet zeer hé zo'n eenzaamheidachtig dipje :/
Ben pertang (nochtans) blij dat het bij u is overgegaan ;-)
groetjes

Gepost door: maike | 29-01-08

mannekes!!!!!!! (Peggy & Breeg meerbepaald momenteel) wete gelle wel goe wa ge aanricht?????!!!! :-) nee, echt, zalig om da zo te horen "da'k zo goe ben/schrijf" 1000x merci, 1000x kuskes voor Pegs en 1000x pintjes voor Breeg waarvan ik er zelf 600 uitzjabber ;-)

Gepost door: Cijferkes | 29-01-08

@ Maike "pertang" is een vrieë schoon woordeken, en uiteráárd bezig ik da zelf ook, laat staan da'k het nie verstaan. Dus héél goe bezig jong, ik ben fier op u, afkomst en identiteit nooit verloochenen meiske, ik ben Vloms dus ik kláp Vloms ;-) ...zonder open te staan voor andere culturen, talen, mensen, gedachten, ideeën,....

slaapwel allemaal!x

Gepost door: Cijferkes | 29-01-08

maike geeft nog rap een kanon aan cijferkes sé...euh...richt tegoei héééé!!!

sloppelkes ;-)

Gepost door: maike | 30-01-08

Ja, goe volk! Ik kom hier ook nog -zoals gewoonlijk is 't alweer een gat in de nacht- nog voorbijgestrompeld. Hehe, goh ja, eerder wandelen... we houden ons nog altijd recht! Awel ja zie, het was alweer een geconcentreerde avond op mijn "huiswerk"... om dan te constateren dat er op dit uur niemand meer wakker is (dedju toch). Maar volgende week is 't krokusverlof!! En ipv mijn eerste intentie om die dagen volledig te besteden aan nóg meer lessen, heb ik besloten om het eens kalmkes aan te doen en gewoon te genieten van die paar daagjes dat ik nix te doen heb! Dan ben ik weer wat meer van de partij zenne, ventje!
En nu dus weer even in een dipje gevallen? Maar wel van een andere soort, niet? Allez jong! Ik stuur wat sterrekesenergie uwe kant uit, want bij mij heeft de medaille zich gekeerd. Voorlopig toch... houden zo... en gij: kop op hé makker!!
X
(en ja, ge schrijft goed! Dat had ik u toch al zoveel keren gezegd!?)

Gepost door: Lentesneeuw | 30-01-08

blij da je weer goe bezig bent en ne dikke knuf van een moatje ut de Vloanders!
kreeg je mien meeltje?

Gepost door: luna llena | 30-01-08

hey ben blij te horen dat je je alweer beter voelt. Het zijn de goede vrienden die ons erdoor helpen, in goede en minder goede tijden. Het voordeel van single-zijn is dat je je echte vrienden leert kennen én belangrijker leert waarderen. Fijn dat je met ons ook via internet deelt hoe je je voelt, in zekere zin heb ik ook altijd veel aan de reacties via de blog. Vele groetjes en wens je een fijne dag!

Gepost door: amber | 30-01-08

Nice 2 hear you feel better. Thanx 4 the hug!!
Vanzelfsprekend kom ik u dan ook ne keer huggen!
hug hug

Gepost door: Chaoot | 30-01-08

jaag manneke ge zijt zo goe dat ge mij plezier doet elke keer dat ge een stukske schrijft.Ik kijk uit naar uw mailke en natuurlijk ook naar uw volgens stukske.

Gepost door: Peggy | 30-01-08

Preuteleute OK, zo'n woord, kan alleen maar van mij komen...

Neen, das een oostendse groep, met expliciete teksten in het westvlaams, mb oostends...

je moet maar eens gaan zien

http://www.preuteleute.be

zelf vind ik de teksten wel goed, grof en heerlijk

Gepost door: elena | 30-01-08

joehoeeeeeeeee nen haan kopen?
Nen haan met slobbersokken aan hahahaha
groetjes

Gepost door: maike | 30-01-08

je bent dus op :/

Dikke knuffel van me

Gepost door: maike | 31-01-08

Blij dat je 'dipje' om zeep is! Daar dienen die dipjes toch voor... je moet ze zien te kelderen en liefst zo snel mogelijk...
Een goede nachtrust is het begin en uit alles het positieve proberen te halen doet de rest...
Ik zou zeggen... 'goe bezig'! Houden zo!

Ik wens je een leuk weekend!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 01-02-08

ik heb zo'n donkerbruin vermoeden da gij een enorme kletskous kan zijn :-D (niet slecht bedoeld hoor)

Gepost door: syho | 01-02-08

"...zonder open te staan voor andere culturen, talen, mensen, gedachten, ideeën,...." ik bedoelde het dus omgekeerd hé :-)

en ervoor open staan is wel zonder eigen identiteit te verloochenen enzo zenne

Gepost door: Cijferkes | 02-02-08

De commentaren zijn gesloten.