16-01-08

Nostalgie omtrent technologie...

Bij het ronddwalen in Blogland kwam ik weereens terecht op het blogje van
't Groot Vraagteken, meerbepaald op zijn recentste postje "Modellen"... Neen het gaat hier niet om van die omhooggevallen anorexiagevallen die kleren moeten poseren die eigelijk geen kleren zijn maar lapjes vod of doorkijktoestanden waarbij men spontaan begint te fronsen bij het horen van ...nieuwe wintercollectie... en men toch meestal gewoon rustig verderzapt. De modellen waarover hij het heeft zijn nl. gewoon gsm-modellen. En nee, die brave jongen is -net als ik- geen techneut (of zeg maar freak) die zit te posten over de nieuwste modelletjes, wees gerust. Intégendeel. Zijn postje is sowieso een aanrader om eens te lezen dus stel ik ook bij deze voor om het eens te proberen, en misschien best eerst voor je hier verderleest.

Ik begon na het lezen van zijn postje spontaan te pennen en ik kwam tot de vaststelling dat dit geen "gewone" (lees: "korte") reactie meer was die ik aan het schrijven was: "Ik ben 26, een jaartje jonger dus, en heb ook al een gsm-geschiedenis van toch wel negen jaar achter de rug... Over mijn aller-aller-allereerste model ga ik het niet hebben, dat was een (door mij scheefgeslagen) afgedankt model waar mijn vader het voor mij mee moest doen. De zware investering (wegens quasi geen inkomsten indertijd) van 500fr. voor de simkaart + 500 voor de eerste kredietoplading (ja want die eerste 500 kon je in die tijd namelijk niet opgebruiken!) was al erg genoeg, dus móést ik het wel scheefslagen, want iedereen in mijn klas had er al één. Ik kon en zou niet achterblijven. De antenne was afgebroken en hierdoor had ik máximum 1/4 bereik... Maar goed, ik ging het over deze Panasonic NIET hebben zei ik. Mijn allereerste zelfgekochte gsm was echt zalig: een Nokia 6250"

Jep, sluit de aanhalingstekens, knippen en plakken dacht ik toen. Dus bij deze...
Nu goed. 6250 dus. Mijn vrienden van de Russische Maffia (Sayphirke's Roesiskaja friendskis) hebben blijkbaar ook smaak als het op mobiele telefoons aankomt, want u, die de link reeds geopend heeft, ziet hier de linkse drie modellen waar ik vroeger altijd moest van watertanden: de Nokia 6250 (die ik uiteindelijk na veel gezaag bij mijn toenmalige werkgever heb gekregen, tot drie maal toe, want ook dié dingen breken), de Ericsson (waar is de tijd dat er nog geen joint-venture met Sony was!?) Sharkfin, en da geel schokvrij en spatwaterdicht Siemensken... Zeer minimalistisch die dingen, op gebied van functies vooral. Inderdaad geen kleurenscherm (bestond toen gelukkig nog niet). Zeker en vast zonder camera. Neen, van GPRS hadden we toen ook nog niet gehoord, laat staan de opvolger UMTS/3G. Maar die dingen hadden een ontvangst en een batterij (voor die tijd) om U tegen te zeggen. Ik hoor sommigen al denken huh..alsof er nu iets fout is met onze signaalsterkte ja duh, er stonden toen nog geen zendmasten om de vijf meter hé!! En die dingen waren robuust, ze waren enkel niet resistent tegen 20 à 23-jarige individuën à la Cijferkes. Als ik er nu zo één zou verkrijgen doe ik er misschien wel tien jaar mee... Mijn huidige Nokia 5140 (niet 5140i nee... nog de allereerste 5140 dus!) doe ik het deze maand toch ook al de volle 2,5 jaar... Terwijl die véél minder robuust in mekaar is gestoken. Ik heb er een beetje zitten op google'en (of hoe schrijf je dat) en er zijn blijkbaar al exemplaartjes die ze hebben zitten refurbish'en... O.a. te vinden op eBay... Ach ja, vroeger was het toch allemaal beter. Maar terug kunnen we tóch niet meer gaan.... Meer kan en wil ik er niet over zeggen. En ik begin mijn klopke te krijgen en ga eens vroeger gaan slapen!

Commentaren

hulpje Het is al laat momenteel en k'heb je blogje hier snel even doorgelezen. Om je even ter hulp te snellen en aangezien ik zelf ook (nog) geen taalvirtuoos ben geef ik je graag een tip. Tussen m'n favoriete blogs heb ik de kinderschool geplaatst. Niet alleen leerrijk, maar in de linkermarge kan je ook de schrijfwijze opzoeken van alle woorden in het groene boekje. Heel makkelijk als je het mij vraagt!

Gepost door: Einstein Brain | 16-01-08

welkom in de wereld van de verslaafden...

Gepost door: soet | 18-01-08

ik weet niet hoe je dat moet installeren zo'n laatste commentaren ding......
kheb maar één reactie op oude tekst gezien, het vraagjes-ttekst en daar zou ik zeggen wees een duidelijk of moet ik zeggen mannelijk?

Gepost door: soet | 20-01-08

GSM? Pff ... ik heb niet veel eisen wat dat betreft. Als ik maar kan bellen en gebeld worden. Ik heb zelfs geen camera in mijn toestel ...

Gepost door: Chaoot | 22-01-08

Euhm What exactly is the point? Oververmoeidheid? ;)
Anyway, ge moogt bij day 319 iets komen halen, en ben echt benieuwd naar de sequoia die daar gaat uit voortkomen...verwerk mij maar in het verhaal, is goed voor mijn ego :)

Gepost door: Nina | 23-01-08

Don't worry zelfs vrouwen hebben hier last van.
Hoe duurder hoe breekbaarder soms.

Ik het net een een nieuwe, samsung U700. mijn eerste slider, vraag me af hoe lang dat eigenlijk gaat sliden...
Ik ben tevreden als ik de einddatum van mijn garantie haal zonder al te vaak en al te lang met een vervang toestel te moeten rondlopen.

Gepost door: elena | 24-01-08

vergeten... fokofpolisiekar krijg ik er niet op... :-(

ik ben al blij dat ik er die stukjes heb opgekregen

Gepost door: elena | 24-01-08

De commentaren zijn gesloten.