10-01-08

Stick, stupid! Stick! Mijn stoksken dus...

1. Wat wilde je later worden toen je nog een kindje was?

KindJE… I dunno! Ik dacht toen aan mijn Duplo’s en Matchbox'kes en Moeke! mocht vooral niet verder gaan dan honderd meter of ’t was blijten geblazen!! Wat moet ik hier anders op antwoorden? Ik dacht aan zulke zaken allemaal nog niet.

2. Wat ben je dan uiteindelijk geworden?

- Manusje-van-alles. IT’er. Ik kuis basically de figuurlijke kaka op die een ander achtergelaten heeft. First line support helpdesker dus. En er zijn er op second en third line die moeten onderdoen voor mij. Neen, ik wil mezelf niet bestoefen. Er zijn nu eenmaal lullen (en dozen) die hoger zijn geraakt door seks, een (al dan niet -soms- waardeloos) diploma, veel geslijm, of door nog andere toestanden, maar ze zijn en blijven incompetent, al zitten ze niet op hun plaats. Zo’n mensen heb je misschien wel overal, ok, maar soit… Dit even terzijde. Die kaka is zowel van mijn users, als van die 2de en 3de –lijnsmensen. Nieuwe programma’s in productie smijten die “per ongeluk” (jaja, zeggen ze dan) nog geen testfase doorlopen hebben loopt fout af. Sowieso.

- Polyglot met een dikke P. De P van passie. Ik doe het IT jobke wel graag, maar ga dit niet blijven doen. Talen en nog andere zaken kunnen mij veel meer bekoren.

- Cijferkes en blogger zonder wedde.

-Iemand die veel minder tevreden is over zijn conditie dan pakweg een maand geleden.

- Slaaf van mijn moeder, alhoewel dat met twee jaar alleen te wonen ook een pak minder is nu.

- Gediplomeerd pintenpakker. Wedde in natura. Is sterk aan het afnemen anders wel…

- Jogfenomeen. Ah, nee, just, da’s terug efkes minder nu. Voor zo lang het duurt. Ik ben vanavond al gaan afzien.

- Ellentrieker, metser, kok, hardware-IT’er soms, betonmaker, schrijnwerker, grasafrijder, volièrebouwer, doucheinstalleerder-waar-er-voorheen-enkel-een-bad-was, schilder,…. Kortom: plantrekker.

 

3. Hoe wilde je, als kind, er later uitzien?

Nooit mee bezig geweest. Eg nie joch. Weer zoiets dus…

4. Hoe zie je er nu uit?

Nog altijd zo goed als niet mee bezig. Wel geschoren vandaag, had gisteren een baard van hier tot in Parijs. Tenminste ’t was er één van vijf dagen oud, veel te lang mijns inziens. Neen, het zicht stoort mij niet. (en voor de omhooggevallen madammekes met smetvrees en aanverwanten die meelezen: ongeschoren venten stinken per sé dan ook niet, hygiëne vind ik wél belangrijk, en scheren heeft hier niks mee te maken!) Ik vind het enkel irritant om een baard te hebben. Het gevoel dat er net dáár haar staat irriteert me. En wat ik al bijna even ambetant vind is het scheren zelf. Vooral als we het hier over een baard van een week oud hebben, hoe langer hij is, hoe lastiger het wordt om mij te scheren. Ik moet er wel bijzeggen dat dit de eerste keer in lange tijd was dat ik het zó ver nog laten komen heb, want het is wel sterk verbetert sinds ik een spatwaterdichte (=ge moogt de kop gewoon uitspoelen!!! Met waaaater!!! Zaaaalig!!) Philishave met Ni-MH batterij heb. Superhandig om je in de file te scheren enzo. Schakelen met je linkerhand en sturen zonder handen lukt tot hiertoe nog altijd…

5. Hoe zag de man van je dromen eruit?

Ik weet wel van toen ik tien zomers oud was (want toen had ik mijn allereerste vlinders ooit, of zover ik mij herinner tenminste) héél zeker dat ik 200% hetero ben. Op sommige horny momenten schommelt dat heden ten dage zelfs tot twee triljoen procent.
Ok, efkes niet dweis doen Cijferkes, ze bedoelen wellicht de vrouw van mijn dromen.
Wel, euhmmm… geen idee. Dit OOK al niet, nee. Toen ik tien was, was die zekere Kim zwartharig en had ze een blank velletje, noem het zo een beetje een prototype-Sneeuwwitje voor mijn part. Verder val ik meestal op blond, maar er zit echt geen vaste logica in ofzo. Er zijn ook genoeg blondines (die in dat geval door quasi alle mannen lekker gevonden worden) waar ik dan totaal niet van moet weten van als ik ze nog maar van achter ’t spreekwoordelijke muurke zie komen.

Oogskes zijn belangrijk, uitstraling in’t algemeen ook. En karakter!
En met een vrouw met een IQ van nougatbollen kan ik ook niks aanvangen.
Mooie tandjes – muy importante también.

6. En wat is het uiteindelijk geworden?

Een vrijgezel die gaat pas slaaaaahhhpeuuuhhh…

Geen verdere commentaar voor niet-betalende fans.

Next!

7. Hoeveel kinderen wilde je later en op welke leeftijd?

Toen ik twintig was heb ik hier voor het eerst een idee rond gevormd. Ik wou (en wil) er vier! The thing is: ik héb niet te willen.
Neeeeext!!

8. Wat is het uiteindelijk geworden, of wat zal het wellicht worden?

Arggghhh... Shut up. Ta bouche. Ou muil. A bakkes. Uw gezicht. Just shut it. L
Nnnnext….

9. Wat was als kind je lievelingseten en wat lustte je totaal niet?

Lievelingseten toendertijd… No idea. Zal mijn moeder wellicht beter weten als ik nu. Ik neem aan dat snoep, koekjes en chocolade niet tellen. Wat ik allemaal niet lustte kan niet eens op vijf A4’tjes in lettertype Arial Narrow, grootte zes. En ik zeg da nie voor te zeveren. Fruit eet ik nog altijd niet. Sinaasappelsap zonder pulp gaat nu wel. Aardbeien en kersen ça va nog, maar ik moet er al goesting in hebben - en dan nog. Groenten koken doe ik niet. Pakske spinazie opwarmen ofzo lukt nog. Prinsessenboontjes - ook goe. Verder heb ik het meer voor rauwe groente. En thuis was’t altijd gekookt……. Jep, heb pijnlijke tijden en veel trauma’s achter de rug op (o.a.) culinair gebied.

10. Lust je dat nu nog (niet) of heb je andere favorieten?

Over het niet lusten van bepaalde kost ga ik het niet meer hebben.
Favorieten? Spaghettiiiii… vooral de spettie met de pikante saus van mijn zus, hmmmmmmmmm…. En de lasagne van ons moeder… Ik zou er voor kunnen moorden!
Mijn eigen omeletjes… : Stoppit!!!...of ik begin te kwijlen !!!
Over de zalige frieten van ’t frietkot naast mijn woonst en de overheerlijke zelfgemaakte tartaarsaus ginds heb ik het al in een vorig postje gehad, right?
Bicky Burger is ook wel njam. Hmmm… en Burger King… en Quick… Heb ik toch ook net iets liever dan McDo… Giant heeft lekker sauzeke!
Indisch eten ergens in ’t zuidwesten van Tenerife bij de pikánten Indiër en dan naar extra spicy vragen rules.

Mexicaans is hemels.
Spaanse kost is ook wel njammie.
Andere dingen uit het verre oosten kunnen ook soms lekker zijn.
Sappig stukske biefstuk met kroketjes (ik ben niet zo fucking cliché om da met frietjes te eten) zijn koning. Met peperroomsaus of met béarnaise… aaargh ik krijg honger L

Bokes met choco van Kwatta, Milka, of Côte d’Or… Aargh…

Chocolade, pralinen, etc etc etc.

Broodje Mitbrik of Parmazella of Brio op grof brood van broodjeszaak niet ver van Muntplein te Brussel.

Broejkes van Cocody ergens in Aantwaarpen waren ook onvergetelijk heerlijk indertijd in de twee weken dat ik ginder in de buurt gewerkt heb.

Vis is ook njammie.

Koffie… ik ben dood zonder deze vervloekt lekkere maar ô zo helse verslavende drank.

Geuze, zalig zuur bierke, hoe kleiner het merk, hoe beter de smaak meestal. Belle-Vue is dus out of the question.

Okay, ik ga stoppen of ik ga hier een indigestie van de honger krijgen ;-)

 

Commentaren

Njaaaaaaa! Zeg maar ne serieuze STOK, idd! :o) Vooral het stukske over 'just shut up' heb ik kriek gelegen. Om hoe het er stond dus... niet de inhoud :o( Ik deel mee in de gevoelens (kom ne keer ier dak u ne knuffel geef!!)
En al dat eten! Zwijgt! Ik zit hier al met een appelflauwte van al dat geregendans en heb stiekem toch een mattentaart gegeten (nem!) :o)
Slaapwel!

Gepost door: Lentesneeuw | 10-01-08

ne knuffel... me like! ...komt hem maar brengen, ge weet mij wonen hé :-D

Wat betreft die "shut up"- (of kinderloze-) toestanden:

Geen armer Wees op aerde zwerft ,
Dan die der Weezen Vader derft.
Der Weezen Vader derft hij niet,
Die Weezen troost in haer verdriet:
Dies sla uw oogen op ons neêr.
Ons aller Vader troost u weêr.

Mooi hé! Is iets van Vondel... Bruikbaar voor les NL mss? :)

Jep mijn postje is echt weer een schrijfsel in Saajferkes-style geworden hé ;o)

Gepost door: Cijferkes | 11-01-08

Njam... ge krijgt hier wel gewoon honger van te komen lezen hoor!
Maar die zin wordt dan weer de kop ingedrukt door mijn stinkie-collega die voorbij komt gehobbeld... Nu ja... het goede nieuws is dat ie vanaf volgende week part-time gaat werken

Gepost door: saartje | 11-01-08

Bicky Burgers ... kwijl
Spaghetti
kwijler
Lasagna
kwijlst

Gepost door: Chaoot | 11-01-08

Volgens mij was een job als kok je dood geweest. Man wat een opsomming van eten ;-)

En sla al die 2de en 3de lijns naar boven geslijmde waardeloze seks gepromoveerde mannekes en vrouwkes mo is goe op une kop .... ;-)

Gepost door: kobe | 11-01-08

nu weet ik.. waar die "drie" cijferkes vandaan komen : al die caloriebommetjes jong! Maar ze smaken zo goed, nietwaar en 't is waarschijnlijk ook een stuk compensatie allemaal als ik antwoord 8 en 10 optel...
Ik ken da maar altegoed ... chocolade eten uit verveling, frustratie, compensatie ... maar 't helpt allemaal nikske, je wordt alleen wat ronder en krijgt nog minder aandacht van die felbegeerde blondinekes ...
Da's trouwens iets wat ik nog nooit heb begrepen: waarom mannen zo verslingerd zijn op blondjes (terwijl het meestal uit het verfpotje komt ....)????
Misschien een idee voor een postje?
'k hoop dat ik nog tot je favorieten mag behoren ... ben namelijk een brunette ... snik, snik
lieve knuf

Gepost door: luna llena | 11-01-08

@ Kobe Als ik die op hun kopke sla dan heb ik een probleem en zit ik op nulste lijn i.p.v. eerste, à la C4 :-) Komt gij het maar doen! :-)
Kok?.... Hmmm... ik kook wel graag zenne, maar nie graag voor (enkel) mezelf.... da's haaaatelijk!!

Gepost door: Cijferkes | 11-01-08

@ Luna - grrr... Grrr, ik ben niet dik, ik ben GROOT en GESPIERD en ik heb ZWARE BOTTEN en een laagJE spek heb ik ook ja. 't Is niet omdat ik zoveel caloriekes in mijn lijf flans, dat er geen massa's in energie worden omgezet (i.p.v. vet) hé ;-)
"chocolade eten uit verveling, frustratie, compensatie ..." Huh? heb ik toch nooit gezegd??? Hou ik mij niet mee bezig ook trouwens, sorry... ik JOG frustraties er af of ik boks wa op mijnen boksbal :) offff... ik BLOG! Misschien moet je dat ook eens proberen?
Heb aandacht genoeg van blondines en brunettes... Geen zorgen! De laatste tijd soms een beetje teveel, en meestal van de verkeerde, en er zijn er ô zoveel foute van tegenwoordig..... pffff
En voor blondjes uit een verfpotje heb ik het niet hoor. En ik zei MEESTAL val ik op blond, niet altijd.... Stel nu dat het slechts in 60% van de gevallen is, dan is 't nog altijd "meestal", maar verre van "altijd" hé.
Alé, en nu tien weesgegroetjes en énen onzevader en niet meer lezen wat ge dénkt, maar lezen wat er stáát hé!!!!! ;-) x

Gepost door: Cijferkes | 11-01-08

oei, oei 'k durf bijna op mijn toetsen nie meer drukken - sorry makker met veel respect voor jouw spierenbundels hoor, maar als ik jouw voorkeur voor al da fast-food las, was ik meteen bezorgd voor je gezondheid hé (kijk maar naar al die letterlijke zware gewichten in Amerika en zèlfs bij de jongeren, da's gewoon verschrikkelijk!)
en... die chocolaatjes zijn MIJN zwakheid hé
allé, ik ben blij voor jou da je je zo goed in je vel voelt, mooie adonis!
enne ... mag ik je twee kusjes geven voor penitentie, 'k vind miene paternoster nie terug ...

Gepost door: luna llena | 11-01-08

alé 't is goe voor ene keer ge moogt de kusjes op mijn sinds deze morgen niet meer gewassen tenen geven :-) njummie :-D
en jaah, er staat dat ik nog altijd quasi geen fruit eet hé... maar ben wel een fan van rauwe groentjes, dat stond er ook al hé ;-)
"mooie adonis"... hehe, dát heb ik nu ook niet gezegd hé ;)

Gepost door: Cijferkes | 11-01-08

allé, 'k zal voortaan twee keren denken vooraleer ik iets neerpen, alhoewel ... spontaan als ik ben ...
maar ... je tenen kussen .. m'n voeten gij ...nee hoor, 'k val voor gene enkele man op mien knieën.
saluukes

Gepost door: luna llena | 11-01-08

Luna'tje... ...niet zo slecht oppakken jong, ik krijg er enkel soms de kriebels van als iemand mijn woorden verdraait of niet goed luistert en daar zijn of haar conclusies reeds uit trekt. Dit viel nog heel goed mee bij jou hoor, en ik heb al véééél erger meegemaakt met enórm grotere gevolgen ook, en ik ben héééélemaal niet kwaad op je ofzo, maar uit principe kon ik het mij toch weer eens niet laten om mijzelf en de waarheid te verdedigen ;-)
x

Gepost door: Cijferkes | 12-01-08

Seg!!!! Zalt gaan ja, mij zo in affronten doen vallen?? Drie dagen niet douchen is bij wijze van spreken he dude, smetvrezend als ik ben zou ik vergaan van de ikweetnietwat, toemme toch!! Een bank achteruit en géén kus van dees juffrouw zene!

Gepost door: Nina | 12-01-08

moeha! cijferkes,ik lig werkelijk onder mijn stoel bij het lezen van je laatste stukje maar inderdaad,het doet me echt wel honger krijgen.verdriet wegvreten met kilo's chocolade,nja da's echt wel typisch vrouwelijk.Heb ergens zelfs gelezen dat dat hormonaal kan verantwoord worden.Mannen hebben daar over het algemeen geen last van.Cijferkes,man,was ik nog single geweest,dan fietste ik naast jou terwijl je jogde en kookte ik 's avonds voor jou.Buiten het feit dat ik verzot ben op alle soorten en vormen van groenten hebben we écht dezelfde smaak...Nja,ik zou dan ook maar 60%kans gemaakt hebben want ik ben een natuurlijke blondine,hehe ;-)

Gepost door: Peggy | 12-01-08

Zo'n analyse .. van je eigen persoon, inclusief het vermelden van je pikante zus, het is het één en het ander...

Zal wel 95% fantasie zijn, maar leuk leesvoer!

Gepost door: Pablo Zarzuelo | 13-01-08

Neen, hier in mijn laatste postje zit nergens fantasie in verwerkt, misschien soms een tikkeltje ironie (of soms een beetje veel), meer niet. Het is toch wel allemaal redelijk gebaseerd op waargebeurde feiten, dat kan ik jullie bevestigen.

En al die lekkere kost is natuurlijk ook niet uit de lucht gegrepen. Ik ben trouwens boterhammekes met pindakaas & honing (jep de twee op één boke!!) vergeten vermelden! (**kwijl**)

Ik wou dit alles enkel even kwijt aangezien er mij iemand vroeg via msn of de zwartharige Kim wel degelijk bestaan heeft, en of haar naam dan ook werkelijk Kim was. Ja dus; Kim was Kim, en haar naam was in't echt ook toevallig... (je kan het nooit raden) : Kim, en die heeft echt bestaan, en voor de freaks onder jullie: NEEN, ik heb er nooit "aangezeten" - ik was TIEN, goddammit ;-) Toen dacht ik nl. nog dat 'hij' enkel diende om te wateren! :-)

Dus neen señor Zarzuelo, er is niks van aan van die 95% fantasie, zelfs nog geen 5%! Mijn analytisch vermogen is anders wel nul - of dit dacht ik zelf altijd tenminste...

Merci voor de complimentjes aan iedereen die er gegeven heeft!!!!! :-)

Gepost door: Cijferkes | 14-01-08

En toch... Fruit is lekker! Neemt da nu toch is van mij aan :) En eeeuhm ge eet u groentjes graag rauw, maar ge zet er ni bij da ge geen tomaatjes lust eh :) Hihi, 'k zou hier graag nog meer weetjes aan toevoegen maar ze zijn een beetje op. Tenzij ik mij goed herinner da gij ook gene komkommer lust? Gniffel x

Gepost door: R | 14-01-08

@ R. - mijn maatje R.'eke: ik heb altijd al komkommer gelust... en eet da zelfs redelijk graag! En tomaten... ge loopt achter, ik eet ze de laatste tijd wél... Op mijn broodje Parmazella ofzo... een paar schijfjes, maar echt zo een hap nemen uit nen tomat... neih, daar ga'k nu ook nie aan beginnen :-)

Gepost door: Cijferkes | 14-01-08

Blij! Blij dat u ondertussen tot de constatatie bent gekomen dat er meer in het leven te beleven is dan te wateren ;-) !!

Ik heb al uw bekentenissen doorgestuurd naar de Flair. Volgende week belooft het een bijzondere editie te worden!!

Gepost door: Pablo Zarzuelo | 14-01-08

Het minste wat ik kan zeggen is dat je dat stokje plezant en knap opgevat hebt!
Leuk om te lezen!
Je eetgewoontes... tja... eens een vrouwke gestrikt zal dat ook wel beteren denk ik!
De vrouw van je dromen... misschien moet ze nog gebakken worden, maar je komt ze heus wel tegen hoor!
Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog!

Wens je nog een leuke dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 18-01-08

De commentaren zijn gesloten.