10-12-07

Druk weekend deel één : Vrijdag: “Een rustig avondje…”

...dat rustige avondje was tenminste het oorspronkelijke plan!
--> Nietes dus!

Typisch: vrijdagavond ging ik mijn favoriete frietjes opeten in mijn favoriete frituur, met mijn favoriete tartaarsaus en met bediening, vriendelijkheid en glimlach van mijn favoriete fritkotdames, om daarna er eventjes te blijven plakken, om kort nadien bij een kameraad te belanden "enkel om hem ne goeiendag te gaan zeggen". Hij was niet thuis, dus zó lang kon ik bij zijn vrouw toch niet blijven plakken zeker?
Yeah right, "kom zet u en drinkt iets jong!" - ze is sowieso een superlieve en ontzettend gastvrije vrouw, dat wist ik al langer als vandaag. Ondanks het "storen" dat ik deed - omdat ze met uitgestelde en ook toch oôo zo vervelende huishoudelijke taken bezig was - werd het gezelschap als heel aangenaam ervaren bij ons allebei. Zeer plezant om met haar eens te babbelen moet ik zeggen. TOT... the horror... mijn maat onverwacht alsnog thuiskwam een uurtje later (“is het al zo laat?”). Want daar waar hij naartoe was, blijft hij meestal lang (nog maar ‘ns het woordje…) plakken ook. [ Ik heb het wel voor plakkers hé ;-) wil er soms iemand eens slowen? :-D]
Bon, hij dus thuis hé, en effectief even blij als ik dat hij mij nog eens zag, want het was weer véél te lang geleden! Ik was met de auto, dus van die eerste fles wijn (“allez, nee ge moet die nie speciaal voor mij open doen jong!”) ging ik - zéker weten - slechts één glaasje drinken. Ik ben ten slotte een verantwoordelijke BOB als ik alleen met de auto op stap ben. Niet dus. Ik zou wel te voet naar huis gaan en ’s anderendaags mijn vierwieler komen oppikken. Nu kan je al perfect voorstellen dat het niet bij die éne fles is gebleven zeker? En ja hoor, effectief, het zijn drie flessen geworden met ons tweekes, zijn vrouw dronk watertjes… Ik ook eerst als hij nog niet thuis was, hiehiehie :-p
En jah, you know, als de drank zo vlotjes binnengaat, komt de tong al éven vlotjes los meestal hé! Nu niet dat ik met hem anders niet kan babbelen, verre van! Maar man, man, man, het is mij daar een filosofisch avondje geworden om U tegen te zeggen! Van het ene onderwerp naar het andere, moraal, zeden, politiek, seks, geschiedenis, drank (ha, wat dacht je!), wijnboerderijen (euh, ook zoiets!), hondenfokkerijen in Zuid-Afrika, schapenkwekerijen in het zuiden van Frankrijk, het lotto-winnen wat daarvoor erg kan nodig wezen,… en ergens een subliem mengsel van al het voorgaande!
Pas op, we zijn er nog niet! Toppunt van al: uw dienaar is op de zalige zetel van zijn kameraad in slaap gevallen, ergens rond 03:00… En als ondertekende dit op zijn eigen zetel zou doen, zou hij het zich beklagen achteraf, vandaar dat hij het ook nog nooit gedaan heeft! Maar de zetels van mijne copain daarentegen… Écht prima geslapen, wel een beetje weinig, de dageraad moest mij zonodig wekken (geen gordijnen in de living te bespeuren) en zijn vrouw had al een very special ontbijt voorzien, want IK (jep, MOI!) was blijven slapen hé! (verwenneuhhh!!!) :-)

Of hoe zalig het kan zijn om zulke ware vrienden te hebben hé…!

Commentaren

amai, jullie zijn geen beginnelingen meer in het genieten van dat edele vocht - is er nog over voor de feestdagen? who cares? de vriendschap, da's wat telt jong, hou zo'n mensen in ere, ze worden steeds zeldzamer!
En ... er is reeds een rumtopffuif voorzien in deze blogwereld, .. wie weet organiseer jij eens een "red - red - wine - party" - ikke kom zekers, maar misschien moe ja dan ook ne divan voorzien... ha,ha

Gepost door: luna llena | 11-12-07

vocht @ Luna Bwah, "slechts" drie flessen in tenslotte toch vijf volle uren tijd (22h --> ±3h) - valt best mee vind ik. Ik kan meer aan als het moet, maar dan niet op een vrijdagavond waar ik meestal uit-ge-put ben :-) Het was wel hilarisch om zomaar in slaap te vallen... Hehe, oud worden hé! Wattehel is een rumtopffuif? En red-red-wine... ach, het was enkel champagne, rosé en witte wijn dat we tot ons genomen hebben... Maar idd, rode kan ik ook wel waarderen :) Én er is er meer dan genoeg over voor de feestdagen, geen zorgen.
En effectief echte vriendschap is goud waard!

Gepost door: Cijferkes @ trabajo | 11-12-07

ga maar eens bij 'watje' je neus opsteken, de rumtopfspecialist..

Gepost door: luna llena | 11-12-07

Hehe De max van een avond he, zo op 't onverwachts! Ik vraag me wel af waarom het zo lang heeft geduurd eer het hier neergeschreven stond... pas nu het gevoel in je vingers teruggekregen mss? ;o)

Gepost door: Lentesneeuw | 12-12-07

@ *** Euhm, seg dingsken, da staat hier intusseen wel al drie dagen gepost hé, en wie komt er hier zijn late reactie op mijne post zetten, héééé?! :-)

Gepost door: Saajferkes | 13-12-07

De commentaren zijn gesloten.