05-12-07

"Fils de pute, je tue ta mère!"

Aangezien ik weer zit te bloggen is dit niet uitgevoerd geweest ;-) 

Tja, er zijn zo van die bepaalde individuen in het Brusselse die zulke taal nu eenmaal gebruiken en dit blijkbaar ook doodnormaal vinden. Ik had het daarstraks ook voor toen ik aan het rood licht stond aan te schuiven. Ik ben verre van een racist, maar toch ook niet van het type gatlekkende (sorry, zachter kan en wil ik het niet uitdrukken) anti-racist die als grootste vrees heeft om racist genoemd te worden en waarbij allochtonen dan ook heilig zijn.
Soit, blijkbaar (en misschien ook gelukkig) had de agressieveling - die ô zo gehaast was om uit zijn VW Golf te springen om zijn gedacht eens te komen zeggen of mij eens "onder handen te nemen" - tijdens het dichter bij mijn voertuig komen reeds in de mot dat hij tegen mijn tweehonderd pond botten, spieren, cafeïne en vet -bevattende lijf tóch niks moest beginnen (tenminste zonder wapens of broertjes dan) zonder letterlijk én figuurlijk op zijn bek te gaan. Ik heb mij wél beschaafd gedragen en vooral ook kalm gehouden. Als men al op een roekeloze zot niet meer mag toeteren zonder dit soort schunnige taal te horen bij het volgende rood licht, waar zijn we dan mee bezig jonges? Moet ik mij dan ook verlagen tot krachtpatstoestanden of tweemaal hun moeder vernoemen per zin die ik uitkraam en ook op de ruiten gaan kloppen van iedere lompe, onoplettende, neuspeuterende, roekeloze,... chauffeur die ik op mijn pad tegenkom? Ik zou nogal mijn werk hebben geloof ik!

Ach ja, het staat weer op mijn blogske, de frustraties zijn verdwenen en ik trek er mij dus totààl niks meer van aan voor de rest. Ik nodig dan ook bij deze het laaggevallen zielige heerschap uit om eens een bezoekje aan ons moeder te brengen en iets gelijkaardigs in haar gezicht te zeggen. Of zij haar even goed zal kunnen beheersen weet niemand ons te vertellen... Of misschien enkel de boze krijgers die ooit een poging ondernomen hebben om haar te bekampen, die ze toen naar de Niflhel heeft gestuurd dan... ;-)

Commentaren

Haha :o) Goed van u! Uw spierenbundels zo kunnen bedwingen!

Gepost door: Lentesneeuw | 06-12-07

ja, de verdraagzaamheid tegenwoordig is soms ver te zoeken, hé en vooral in het verkeer - best is : diep ademhalen en zèlf kalm blijven want tegen zo'n heethoofden valt niks te beginnen! Mijn moeder zei altijd: "kind, gebruik zèlf 't meeste verstand" heel wijze raad die me al dikwijls hielp.
lieve groet en ...do'nt worry, be happy!

Gepost door: luna llena | 06-12-07

krachtige taal! Vlot, krachige geschreven logjes! Welkom in blogland, en stay here!

Gepost door: Pablo Zarzuelo | 06-12-07

@ Lentesneeuw bedankt voor de kort maar krachtige.... (?) ^o) ..reactie :-p
(wist ge niks anders wa zeggen ja? ;-) )

Gepost door: 8265 @ work | 06-12-07

@ Vollemaantje Het is niet de eerste keer dat blijkt dat de verdraagzaamheid slechts van één kant zou moeten komen. Dit is buiten uw dienaar gerekend - uiteraard, hij doorbreekt alle dogma's en laat geen scherven, maar slechts stof achter. Met alle chinezen, maar zeker en vast niet met uw favoriete blogbeest ;-)
Goh, niks tegen die heefthoofden te beginnen? Als ik echt wou wel hoor, het was er ééntje van het formaat dat ik 's morgens in tweevoud op mijn boterhammekes leg. Maar ja, ik wil ze geen slachtofferrol gunnen, of nog beter: ze zijn het gewoon niet waard in mijn ogen om er éne klop op te geven.
Oh, en ons moeder heeft ook nooit niks anders gezegd... Maar eer ik er mij ging aan houden, dat heeft wel enkele jaartjes moeten duren, maar ach... C'est la vie!

Gepost door: 8265 @ work | 06-12-07

@ señor Zarzuelo Pues, het is - behalve mijn uitlaatklep dan - voor dit soort commentaren en complimentjes en de belangstelling en interactie in't algemeen dat ik het allemaal doe :-)
I'll definitely stay, don't worry...!
Hasta lluego!

Gepost door: 8265 @ work | 06-12-07

tja Iedereen krijgt er tegenwoordig wel eens mee te maken, vrees ik. Rustig blijven, inderdaad de beste oplossing.

Gepost door: beesken | 06-12-07

Soms is het inderdaad goed te weten dat we dat 'mondje' eveneens gekregen hebben om af en toe te kunnen zwijgen!

Wens je een rustige avond!
Groetjes,

Gepost door: M&M | 06-12-07

ja, zie mijn engels is ook da nie meer : moet natuurlijk "don't" worry zijn en een mondje spaans kan je ook, da's fijn! qué sorpresa!
con mucho gusto senor - hasta luego tambien!

p.s. ik krijg dat "tildeke" wel niet boven de "n" hé - geen spaans klavier zekers?

Gepost door: luna llena | 06-12-07

Verdraagzaamheid Soms ver te zoeken... en als je er iets op zou zeggen, dan noemen ze je een racist. Toch gemakkelijk hé. Moesten wij nu eens zeggen dat ze een racist zijn, ola.
Inderdaad, geen energie aan verspillen.
Groetjes

Gepost door: ambereyes | 06-12-07

De commentaren zijn gesloten.